• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şeker pancarı üreticisi iyi fiyat bekliyor
18 Ekim 2017 Çarşamba 13:28

Şeker pancarı üreticisi iyi fiyat bekliyor

Şeker pancarı üretiminde de Türkiye’de birinci sırada yer alan Konya’da söküm başladı. Fabrikalardan sonra kantarlarında alıma başlamasından sonra çiftçiler, giderlerinin de düşünülerek şeker pancarına iyi fiyat bekliyor.

Türkiye'nin şeker ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Konya Ovası'nda, şeker pancarı sökümü başladı. Türkiye'nin hububat ambarı Konya, şeker pancarı üretiminde de birinci sırada yer alıyor. Altınekin’de de geniş bir alan üzerinde ekili bulunan pancar ekiminin sökümü başladı. Çiftçiler tarlarından söktükleri ilk pancarları teslim etmeye başladılar. Verimden memnun olan çiftçiler ise giderlerinin baz alınarak Konya Şeker’den iyi fiyat bekliyor.  Açılışa özel bütün kantarlarda kura ile çiftçilere tam altın ve Torku ürünlerinden oluşan paket hediye edildi.

DEKARA 8 TON VERİM

Altınekin’de çiftçilik yapan Üzeyir Usta alınan verimden memnun olduklarını söyledi. Dekara 8 ton pancar verimi aldıklarını ifade eden Usta, “Şeker pancarı çiftçinin en önemli geçim kaynağı olmasının yanında yetiştirilmesi de zor bir ürün. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da iyi verim alıyoruz. Masraflarımız oldukça fazla. Mazot, gübre ve elektrik fiyatlarının yüksek olması da bizi etkiliyor. Çiftçiler olarak Konya Şeker’den şeker pancarının fiyatının belirlemesinde bunları da düşünerek iyi bir fiyat bekliyoruz” diye konuştu.

2016’DA 5 MİLYON 614 BİN 078 TON ÜRETİM

2016 yılında Konya’da toplam 808 bin 229 dekar alanda 5 milyon 614 bin 078 ton şekerpancarı üretildi.  Konya bu üretimle Türkiye’nin toplam şekerpancarı üretiminin yüzde 28,8’ini karşılayarak şekerpancarı üretiminde Türkiye birincisi oldu.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA