• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehzade Mustafa davasında karar verildi!
04 Mart 2014 Salı 10:36

Şehzade Mustafa davasında karar verildi!

Oğlunu boğduran Kanuni Sultan Süleyman ve suç ortakları, zamanaşımı nedeniyle adalet pençesinden kurtuldu

Bursa'da yaşayan Hasan Köz adlı vatandaşın ‘Muhteşem Yüzyıl' dizisinden etkilenerek, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Rüstem Paşa hakkında Şehzade Mustafa'yı öldürmekten ötürü yaptığı suç duyurusu ile ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Bursa Savcısı Abdulhamit Erdem, olayın 460 yıl önce meydana geldiğini, şüphelilerin çoktan  hayatını  kaybettiğini belirterek ve bu davanın zamanaşımına girdiğini kaydetti. Hasan Köz'ün karara itiraz etmesi bekleniyor. 

Bursa Cumhuriyet Savcısı Abdulhamit Erdem, 18 Şubat tarihli kararında, Padişah Sultan Süleyman'ın 1553 yılında oğlu Şehzade Mustafa'yı boğdurduğu ve cinayetin azmettiricisi olduğu iddiası ve suçluların cezalandırılması istemiyle Hasan Köz tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu hatırlattı. 



Savcı Erdem, "Olayın yaklaşık 460 yıl öncesinde meydana gelen bir olay olduğu, tüm suç isnat edilen kişilerin öldüğü, şüphelinin ölmesi ve zamanaşımı göz önüne alındığında, müsnet olay hakkında soruşturma ve kovuşturma yapılamayacağı, iade-i itibar konusunun ise adli soruşturmaya konu olamayacağından kovuşturmaya yer olmadığı" gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. 

Evrakta, Şehzade Mustafa maktül olarak geçerken, Padişah Sultan Süleyman, Rüstem Paşa ve Hürrem Sultan da şüpheliler arasında yer aldı. Padişah Sultan Süleyman'a yakın akrabayı öldürmek, diğer iki şüpheliye de cinayete iştirak suçlaması yöneltildi. 

Cinayeti ihbar eden Hasan Köz adlı vatandaşın karara Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde itiraz etmesi bekleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA