• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehrin Tasarım Atölyesi hizmette
26 Mayıs 2017 Cuma 10:43

"Şehrin Tasarım Atölyesi" hizmette

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Meram Belediyesi, şehrin geleceğine dair pek çok fikir ve projenin üretileceği "Şehrin Tasarım Atölyesi"ni hizmete açtı.

Eski Augustus Otel'deki açılış töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Fatma Toru, ülkenin kurucu dinamikleri olan gönül, muhabbet, sevgi, hürmet, cesaret, sadakat, merhamet, adalet duygularını diri tutmak üzere "ben de varım" diyenlere bir zemin oluşturduklarını söyledi. Başkan Toru, "Şehir, şehircilik, tasarım ve atölye kavramları modern zamanda, belediyeler gibi kamusal ve idari sistemlerin içerisinde daha çok teknik anlamlarıyla ve fiziki yönleriyle ele alınmakla birlikte sosyo-kültürel belediyecilik çalışmalarının başlamasıyla yeni bir boyut kazanarak gelişmektedir. Meram Belediyesi olarak, kadim şehir Konya'nın gözbebeği Meram ilçemizde, fiziki şartların iyileştirilmesine dönük çalışmaların yanı sıra, şehrin insan merkezli bir unsur olduğu bilincini güçlendirmek amacıyla, toplum bilimi disiplinleriyle, teknik ve planlama alanlarının ortak çalışmalarını sağlamak için şehrin tasarım atölyesi gibi kurumların oluşması büyük önem arz etmektedir" dedi.

"Renk kartelasını sizlerle oluşturacağız"

Gayenin gelecek tasavvuru, sanatın estetiği ve bilimin disiplini ile geleceğin tasarlanacağı "Şehrin Tasarım Atölyesi"nde özgürlüğü hissedin, düşünceyi yaşayın, sanatı tadın mesajlarıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Toru, "Kurumsalımızdaki siyah ve beyaz, tüm renklerin karıldığı zaman ortaya çıkan renk olan siyah ve tüm ana renklerin ışığının birleşimden oluşan beyazdır, zıtlığın ve iki uç olarak tanımlanan renklerin birlikteliğiyle başlayan çalışmalarımızda renk kartelasını sizlerle oluşturacağız. Çeşitliliğimiz ve farklılıklarımız zenginliğimizdir, bu düsturla şehre ve insana dair fikri, düşüncesi, projesi olan tüm hemşehrilerimizi burada çalışmaya ve üretmeye, şehrin geleneğinden aldığımız miras ile geleceği tasarlamaya davet ediyoruz" diye konuştu.

"Şehre dair her şey bu atölyede harmanlanacak"

Başkan Toru, Şehrin Tasarım Atölyesi'nin şehre dair, tarih, edebiyat, sanat, kültür, mimari ve yaşam alanlarında şehrin birikiminden aldığı ilhamla günümüz ekollerinin harmanlandığı çalışmaları, etkinlik, atölye ve projeleri içerdiğini dile getirerek, "Atölyemiz, şehre dair kalıcı değerler ve fikirler üretirken, bu kıymetli mirasın birikimi ile gelecek arasında bir köprü kuran, insanların gönül ve fikir dünyasına yerleşecek üretimlerde bulunan, toplumsal değerler ile üretilen düşünceleri bütüncül bir şekilde hayata geçirirken, şehrin kimliğini yansıtarak güçlendirecek ve gelecek vizyonunu tasarlayacak bir kurumdur. Fikri projeye, projeyi pratiğe ve pratiği faydaya dönüştürecek olan Şehrin Tasarım Atölyesi çalışmaları, belediyemiz tarafından himaye edilecek, kendi bünyesinde çalışmalar yaptığı gibi, şehre, insana ve insanın şehrine, şehrin insanına dair çalışmalar üreten diğer kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olacaktır" şeklinde konuştu.

"Bilim sanat kurulu istikamet gösterecek"

Konusunda uzman akademisyen, sanatçı ve değerlerden oluşacak Bilim Sanat Kurulu'nun göstermiş olduğu istikamet doğrultusunda projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Toru, "Sonuç odaklı bir süreç yönetimi sağlayacak olan genç ve dinamik bir ekiple, farklılıkları zenginlik olarak gören anlayış çerçevesinde, ülkemizde ve dünyada alanında uzman kişilerin katkıları ile planlamadan uygulamaya kadar her aşamayı titizlikle çalışacak 2023, 2071 vizyonu ve ötesindeki şehrimiz ile dünyayı tasavvur edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Şehrin kitaplığı"

Şehir ve şehircilik üzerine yayınlanan tüm kitapların bir kurul tarafından tespit edileceğini ve uygun görülenler kitaplıkta toplanacağını aktaran Başkan Toru, "Yabancı dillerde olanlar tercüme ettirilerek kitaplığımıza kazandırılacaktır ayrıca Konya ve Meram üzerine yapılmış tez, makale, araştırma ve raporlar toplanarak dokümantasyon merkezi oluşturulacaktır" dedi.

Bu projede kullandıkları atölye kelimesinin fiziksel değil zihinsel fikir atölyelerine atıf yaptığına da dikkat çeken Başkan Toru, "Bilimsel ve entelektüel bir bakış açısıyla konuların işleneceği atölyelerde, gelenekli model geliştirilerek, usta ve çırak titizliğinde konusuna göre, farklı sayılarda katılımcıyla, 2 saatten 2 aya 2 yıla kadar uzayabilecek muhtelif atölyeler hazırlanmıştır. Okur-Yazar Atölyesi, Meram'ın Çınarları, Dijital Sanatlar Atölyesi, Film Atölyesi, İnternet Radyo Atölyesi, İnternet Gazete ve Dergi Atölyesi, Işığa Çizmek (Fotoğraf Atölyesi), İçimdeki Sesler (Seslendirme Atölyesi), Yeni Medya Yazarlığı atölyelerinde, aynı model ve disiplinlerle, sektörün duayeni isimlerle çalışmalar yürütülecektir" diye konuştu.

"Neden Augustus otel tercih edildi?"

"Şehrin Tasarım Atölyesi" için çalışma alanı olarak Augustus Otel'i seçmelerindeki etkenlerri aktaran Başkan Toru, "Bugüne kadar otel olarak hizmet veren fakat tarihi bir bina olmasından dolayı otel konforunu maksimum seviyeye çıkaramadığımız, şehrimizde son 2 yıl içerisinde yeni otellerin hizmete girmesiyle toplu rezervasyonlar için butik otelden ziyade büyük otellerin tercih edilmesi sebebiyle, konaklama seviyesini yakalayamayan tarihi ve kültürel mirasımız olan Agustus binasına yakışacağını düşündük" şeklinde konuştu.

"Başkan Toru projenin 5n 1k'sını verdi"

Başkan Toru, projeyi gazeteciliğin olmazsa olmaz kuralı 5N 1K ile anlatarak, "Ne? şehre dair her şey. Neden, niçin? Çünkü şehrimizi seviyoruz. Nerede? Çok özel ve güzel bir mekanda. Ne zaman? Bugünden itibaren tüm zamanlarda. Nasıl? Azim ve gayretle. Kim? Sizinle birlikte olduğumuz biz" ifadelerini kullandı.

Başkan Toru'nun konuşmasının ardından protokol mensupları tarafından Şehrin Sanat Atölyesi'nin açılış kurdelesi kesildi. Sonrasında ise İlçe Kaymakamı Resul Çelik, Başkan Toru ve diğer katılımcılar atölyelerde incelemelerde bulundu.

Eski Augustus Otel'in bahçesinde düzenlenen açılış törenine, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Meram Koordinatörü Sema Ersöz, Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, Meram Gençlik Meclisi Başkanı Sergen Gör, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri, gazeteci ve köşe yazarları ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA