• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehitlerin kanı yerde kalmadı
15 Kasım 2011 Salı 09:02

Şehitlerin kanı yerde kalmadı

2010 yılında 6 asker ve 4 polisi şehit eden PKKlı 7 terörist, özel harekât tarafından Mersinde düzenlenen nefes kesen operasyonla yakalandı.

5 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı Ankara Kumrular’daki saldırıyı gerçekleştiren bombacının kullandığı sahte kimlik de bu teröristlerin üzerinden çıktı.

Hatay’da 2010 yılında 6 asker ve 4 polisi şehit eden PKK’lı 7 terörist, özel harekâtın düzenlediği nefes kesen operasyonla Mersin’de yakalandı. Teröristler arasında bulunan Bayram Daimi’nin üzerinde yapılan aramada, Ankara Kumrular’da 20 Eylül 2011’de 5 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı bombalı saldırı öncesi kullanıldığı belirlenen ve “Halil İbrahim Güngördü” adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, PKK’nın Kuzey Irak’taki üst düzey yöneticilerinin 7 kişilik terörist grubuna sansasyonel eylem yapmaları konusunda talimat verdiğini tespit etti. Teröristlerin Mersin’den Antalya’ya bir kamyonetle taşınacağı bilgisine ulaşan istihbarat birimleri, PKK’lıların kimliklerini tespit ederek takibe aldı.


Kamyonetteydiler

Teröristleri taşıyacak boş kamyonetin 8 Kasım’da Mersin’den yola çıktığı ve 11 Kasım’da Antalya’ya ulaştığı belirlendi. Amanos kırsalında faaliyet gösteren 7 terörist, kamyonete bindirilerek yine teröristlere ait Hyundai marka bir otomobilin gözetimi altında Mersin’e getirildi. 12 Kasım öğle saatlerinde Aydıncık ilçe girişinde önlem alan özel harekât polisleri, kapalı kasa kamyonet ve bir otomobili durdurdu. ‘Fırat Siverek’ kod adlı Kenan Yıldızbakan (39), ‘Erdal Zaza’ kod adlı Bayram Daimi (26), ‘Özgür’ kod adlı Barış Kızılçay (22), ‘Sefkan Amed’ kod adlı Cengiz Nergiz (23), Mehmet Ataman, Musa Ataman ve Mehmet Şah Çetinkaya isimli teröristler etkisiz hale getirildi. Yıldızbakan’ın örgütün Amanos kırsalı sorumlusu olduğu belirlendi.

Adı: Bayram Daimi

Bayram Daimi isimli teröristin üzerinde yapılan aramada, Ankara Kumrular’da 20 Eylül’de yapılan ve 5 kişinin ölümü 34 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıdan önce saldırıyı gerçekleştiren teröristin kullandığı, Halil İbrahim Güngördü adına düzenlenen sahte kimlik ele geçirildi. Daimi ve yakalanan diğer teröristlerin Kumrular saldırısıyla ilişkileri de araştırılıyor. Daimi ise kimlikle ilgili susma hakkını kullandı.
Polisin kamyonetin çeşitli bölmelerinde yaptığı aramada 3 Kalaşnikof, 1 M-16, 8 adet el bombası, 19 ayrı marka ve çapta tabanca, bu silahlara ait 25 adet dolu şarjör, 1 keskin nişancı, 1 gece görüş dürbünü, bol miktarda döküman, kırsalda kullanılmak üzere yaşam malzemesi ele geçirildi. Emniyete götürülen teröristlerin ifa-deleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis, Amanos’ta gömülü halde 650 gram A-4 plastik patlayıcı, 3 adet bomba düzeneğinin yanı sıra, 28 adet elektrikli fünye, elektronik bomba düzeneği, çok sayıda silah ve çok sayıda tabanca ile fişeğin bulunduğu malzemeleri ele geçirdi.

Şehitlerin katilleri

Çapraz sorguya alınan teröristlerin Antalya, Mersin, Adana ve çevre illerinde son 2 yıl içinde 20’nin üzerinde eyleme katıldıkları tespit edildi. Bu eylemlerden bazıları şöyle:
- 31 Mayıs 2010’da Hatay İskende-run’da Er Remzi İlboğa Kışlası’ndaki nöbet değişimi yapan askerlere roketli ve silahlı saldırı düzenleyerek 6 askerin şehit edilmesi 9’unun da yaralanması.
- 26 Temmuz 2010’da Hatay Dörtyol’da devriye gezen polis otosuna saldırarak 4 polisin şehit edilmesi.
- 30 Eylül 2011’de Antalya Kemer Göynük Jandarma Karakolu’na yapılan intihar saldırısında 1’i asker 2 kişinin yaralanması.
- 2 Ekim 2011’de Antalya Doyuran Köyü yolunda uygulama yapan jandarma personeline ateş açılması sonucu 1 astsubayın şehit edilmesi, 1 uzman çavuşun yaralanması.

Sorguları sürüyor

Göynük Jandarma Karakolu’na yapılan canlı bomba eyleminde ölen PKK’lı terörist Rezzan Balta’nın da aynı grupla hareket ettiği, eylemden kısa süre önce terörist Kenan Yıldızbakan’a not yazarak 5 kg bombayı da alıp Amanos’tan ayrıldığı da ortaya çıktı. İstihbarat birimleri, söz konusu teröristlerin dünya çapında ses getirecek bir eylem hazırlığı içinde oldukları yönünde bilgilere ulaştı. Teröristlerin, Kuzey Irak’tan aldıkları talimat doğrultusunda Antalya’da turistleri taşıyan gemilere bombalı saldırı düzenleme hazırlığı içine girdiğini tespit etti. Sorguları devam eden teröristlerin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Öte yandan, Kilis’in Elbeyli ilçesinde, Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye giren Deniz Abukan, Emine Ak ve Çimen Türk devriye gezen askerler tarafından yakalandı. Üç kadın teröriste yardım ve yataklık ettikleri ileri sürülen 5 kişi daha gözaltına alındı. Suriye’de eğitim aldıkları belirtilen kadın teröristlerden ikisinin canlı bomba olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA