• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehitleri böyle andılar
05 Ocak 2013 Cumartesi 09:18

Şehitleri böyle andılar

Kars'ta "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma etkinlikleri kapsamında Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne ziyarette bulunuldu.
"Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma etkinlikleri kapsamında Sarıkamış ilçesinde mevlit okutuldu. Programda vaaz veren Diyanet İşleri Başkanlığı İrşad Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün, İslam dininin vatan sevgisini ve vatan savunmasını görev saydığını söyledi.
Aygün, vatan savunmasında canını feda edenleri de peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehitlik mertebesinde saydığını dile getirdi.
Aygün'ün konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu ilahi dinletisi sunarken, müezzinler tarafında da bir süre Kur'an-ı Kerim okudu.
Program sonunda vatandaşlara, Sarıkamış Girişimci Kadınlar Derneği tarafından aşure dağıtıldı.
Mevlitin ardından vatandaşlar meşalelerle, Şehitler Mahallesi'nde bulunan Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ne gelerek bir süre dua okudu ve ellerindeki meşaleleri anıta bıraktı.
KIZILAY'DAN DESTEK
Türk Kızılayı, Sarıkamış Şehitleri'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Türkiye Şehitlerine Yürüyor" törenine destek verecek. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ve Sarıkamış'taki Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin askerin anısına yürüyecek binlerce gencin yiyecek ihtiyacının Kızılay tarafından karşılanacağı belirtildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA