• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit ve gazi aileleri özel birliklere emanet
27 Nisan 2012 Cuma 09:04

Şehit ve gazi aileleri özel birliklere emanet

Genelkurmay şehit ve gazi ailelerini birliklere zimmetledi.

Genelkurmay şehit ve gazi ailelerini birliklere zimmetledi. Birlikler, ailelerin sağlık sorunlarıyla, çocukların eğitimiyle ilgilenecek, moral günleri düzenleyecek


Genelkurmay Başkanlığı bir süre önce şehit ve gazi ailelerine yönelik yeni bir hizmeti uygulamaya soktu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) bazı birlikler şehit ve gazi yakınlarının ihtiyaçlarını "sürekli takip" ile görevlendirildi. Uygulama ile her şehit ve gazi ailesine bir kollayıcı birlik sağlandı. Bu birlikler, başta çocuklar olmak üzere şehit ve gazi ailelerini yakından takip etmeye başladı. Bu özel birlikler kendilerine zimmetlenen ailelerdeki öğrencilerin okul ihtiyaçlarını karşılayacak, meslek seçimlerinde de yardımcı olacak. Çocukların özel yetenekleri belirlenerek eğitimleri yönlendirilecek, kurslara yazılması sağlanacak.

AİLELER KAYNAŞTIRILACAK
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in üzerinde hassasiyetle durduğu çalışmaya göre şehit ve gazi yakınlarının zimmetlendiği birlikler, ailelere şu hizmetleri sunacak: "18 Mart ve 30 Ağustos gibi özel günlerde yemekler verilecek"; "Ramazan'da iftarlar düzenlenecek, kumanyalar hazırlanacak"; "Kurban Bayramı'nda ailenin tüm ihtiyaçları karşılanacak"; "Sürekli sağlık sorunu olan aile bireylerine kademeli ziyaretler yapılacak, tedavi süreçlerinde bir personel görevlendirilecek"; "19 Mayıs, 23 Nisan gibi milli bayramlarda Samsun, Ankara, İstanbul, Afyon-Kocatepe ve Çanakkale'ye ziyaretler düzenlenecek"; "Moral günleri düzenlenecek, psikolog ve sosyolog desteği sağlanacak"; "Türkiye'nin dört bir yanındaki şehit ailelerinin birbirleriyle kaynaşmaları için ortamlar hazırlanacak." Uygulama ile Ankara Yenimahalle ilçesinde oturanlardan Kara Havacılık Komutanlığı, Mamak ilçesindekilerden Muhabere Okulu, Etimesgut ilçesinden Zırhlı Birlikler Komutanlığı, İstanbul Beşiktaş, Ortaköy, Şişli ilçelerinden Harp Akademileri Komutanlığı, Üsküdar, Kadıköy ilçelerinden 1. Ordu Komutanlığı sorumlu. Komutanlıklar ilgilendikleri ailelerle ilgili üst komutanlıkları bilgilendirecek.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA