• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit Furkanın notları Başbakanı duygulandırdı
22 Ağustos 2010 Pazar 15:13

Şehit Furkan'ın notları Başbakan'ı duygulandırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün miting için geldiği Kayseri'de, Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün miting için geldiği Kayseri'de, Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın ailesini ziyareti sırasında duygu dolu anlar yaşadığı öğrenildi.
     Furkan'ın babası Ahmet Doğan, Başbakan Erdoğan'ın, kızı Sümeyye ile birlikte dün akşam evlerine geldiğini ve taziyede bulunduğunu belirterek, ''Sayın Başbakan'a bu inceliğinden dolayı, evimizi onurlandırmasından dolayı teşekkür ediyorum'' dedi.
     Ziyaret sırasında Başbakan Erdoğan'ın, Furkan'ın şehadetinden önce çeşitli notlar aldığı bir defteri de incelediğini anlatan Ahmet Doğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Furkan'ın defterinde, dünyaca ünlü insanların güzel sözlerini not aldığı bölümler var. Başbakan Erdoğan, bu defteri karıştırırken bir sayfasında gençlikle ilgili sözlerin de yer aldığını gördü. Furkan, 17.05.2009 tarihinde, Sayın Başbakan'ın şu sözlerini not almış: 'Gençlik yüreğin dolup taşmasıdır. Gençlik aşktır. Gençlik heyecandır. Aynı zamanda gençlik akıldır, gençlik irfandır. Gençlik muhakemedir. Sizler geleceğin rehberlerisiniz, liderlerisiniz... Recep Tayyip Erdoğan'. Defterin diğer sayfalarında da Yunus Emre'den, Mevlana'dan güzel sözler yer alıyor.''
     Doğan, Başbakan Erdoğan'ın, Furkan'ın defterinde kendine ait sözleri görünce duygulandığını ifade etti.
    
     -''MEDMEDEV VE BERLUSCONİ'YE FURKAN'IN ADLİ TIP'TAKİ FOTOĞRAFINI GÖSTERMİŞ''-
    
     Başbakan Erdoğan'ın, Furkan ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ettiğinine dair bilgiler verdiğini anlatan Ahmet Doğan, şunları kaydetti:
     ''Erdoğan, bizim de bilmediğimiz bazı ayrıntıları kendisinin bildiğini aktardı. Sayın Başbakan'ın, Furkan Doğan'ın durumuyla ilgili özellikle uluslararası platformlarda da bunun gündemde kalması için özellikle ABD'de hukuki sürecin takip edilmesi noktasında devlet başkanları düzeyinde bilgiler verdiğini gördük.
     Kanada'da yapılan toplantıda diğer devlet başkanlarıyla birlikte Obama'ya da Furkan Doğan ile ilgili bilgi vermek istediğini, fotoğraflarını göstermek istediğini söyledi. Furkan'ın Adli Tıp Kurumu'nda çekilmiş şahadetinden sonraki fotoğraflarını Obama ve diğer devlet başkanlarına göstermek istediğini özellikle Medvedev'in resimleri gördükten sonra çok etkilendiğini ve irkildiğini, Berlusconi'nin aşırı duygusal tepki gösterdiğini ve çok etkilendiğini söyledi. Bu resimlerin ABD'de olmadığı anlaşıldığından, bu bilgi ve resimlerin kendilerinden ayrıca istendiğini bize iletti. Sayın Başbakan'ın ilgisi ve bu konuyu takip etmesi bizi memnun etti.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA