• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit babasından acı soru
19 Haziran 2010 Cumartesi 23:36

Şehit babasından acı soru

Hakkari'de şehit olan Mehmetçiklerin baba ocaklarına ateş düştü

Şehit Mutlu Saylan'ın babası Sıddık Saylan, oğlunun silah yüzü görmeden Şemdinli'ye gönderildiğini söyledi.Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütünün saldırısı sonucu şehit olan Sakaryalı Mutlu Saylan'ın ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

MUŞ'TAN GÖÇETMİŞLERDİ

Muş'tan göç ettikleri Sakarya'nın Arifiye ilçesinde market işlettiği öğrenilen 10 çocuklu  aile, acı haberle yıkıldı. Şehit Saylan'ın 13 aylık asker olduğu belirtildi Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Piyade Er Mutlu Saydam'ın Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki baba ocağında büyük üzüntü yaşanıyor. Neviye Mahallesi Açmalar mevkisinde yaşayan Piyade Er Mutlu Saydam (21) şehit haberi ailesine, askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberinin ardından fenalaşan anne Hüsniye Saylan'a sağlık görevlileri müdahale etti. Olayın  duyulmasının ardından çok sayıda vatandaşlar ve askeri personel, aileyi ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundular. Baba Sıddık Saylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun askere gitmeden önce markette çalıştığını belirtti.

15 GÜNLÜK ASKERDİ

Oğlunun silahın ne olduğunu bilmediğini ifade eden Saylan, ''Oradaki askerler de benim çocuklarım. Silahın daha ne olduğunu bilmiyordu. Sivas'ta 15 günlük askerlik yaptı, ondan sonra Hakkari'ye gönderdiler. 15 günlük asker, nasıl hududa gidecek? Eğitim görmemiş, bir şey görmemiş. En son 4-5 ay önce izne geldi. Dağıtımında onunla Van'a kadar gittim. Van'dan sonra beni bırakmadılar, gidemedim. Telefonla görüşüyorduk. İki gün önce telefon açmış. 5 gün dışarıda kalıyordu, 2 gün taburdaydı. Ağabeyi ile görüşmüş 'Ben yarın operasyona gideceğim' demiş. Terhisine 57 gün vardı'' diye konuştu.

ACI HABERİ YOLDA ALDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen askerlerden Sabahattin Derin'in anne ve babası ''Vatan sağ olsun'' dedi. Şehit Piyade Er Sabahattin Derin'in (23) Milas'ın İsmet Paşa Mahallesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyaretleri sürüyor. Muğla Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Yarbay Coşkun Uçarcılar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve vatandaşlar acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.

BEN ŞİMDİ NE YAPACAĞIM

Taziyeleri kabul eden şehidin babası Yaşar Derin ve annesi Melek Derin ''Vatan sağ olsun'' dedi. Şehidin kardeşi Ufuk Derin ise gözyaşları içinde, ''Ben şimdi ne yapacağım. Kiminle avunacağım'' diye konuştu. Acı haberi alarak fenalaşan şehidin dedesi Hasan Turgut'a, sağlık personeli  müdahale  etti. Hakkari'deki terörist saldırıda şehit olan Aydınlı Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Merkeze bağlı Tepecik beldesinde oturan Piyade Er Mehmet Ali Tosun'un şehit olduğu haberini, Aydın Jandarma Alay Komutanı Albay Uğur Özcan verdi. Bu arada evin önüne iki ambulans getirildi. Askerliğinin bitimine 60 gün kalan Mehmet Ali Tosun'un şehit olduğunu öğrenen Baba Abdullah Tosun, kendisini telefonla arayan yakınlarına, ''Vatan için verilecek bir canımız varmış, onu verdik. Oğlumla gurur duyuyorum. Yarın bir gün nasıl olsa bu haberi alacaktık. Bir saat önce olmuş, iki saat sonra fark etmez'' şeklinde konuştu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırıda şehit olan askerlerden Oğuz Yelken'in, Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık köyündeki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Şehit asker Yelken'in, Kavacık köyünde yaşayan annesi Hatice ve babası İlyas Yelken'e acı haberi Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Uzunköprü Jandarma Komutanı Fatih Çetil verdi.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ MÜDAHALE ETTİ

Oğlunun şehit haberini alır almaz fenalaşan anne Hatice Yelken'e sağlık görevlileri  müdahale  etti. Olayın duyulmasının ardından ilçe ve köyden çok sayıda kişi  şehit evine giderek, başsağlığı dilediler. Köy muhtarı Hayati Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kardeş olan Yelken'in 9 ay önce askere gittiğini söyledi. Bekar olan Yelken'in evinde üzüntünün hakim olduğunu ifade eden Balkan, acı haberi alan köy halkının da büyük üzüntü yaşadığını ve şehidin  evinin  bulunduğu sokağın Türk bayraklarıyla donatıldığını kaydetti.

ŞEHİT ASKER BİR GÜN ÖNCE ABİSİNE NE DEDİ?

   

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen terörist saldırısında, Keşanlı Mustafa Kayın'ın da şehit olduğu öğrenildi. Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın Keşan'daki evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Edirne'deki ikinci Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Kayın'ın (20) ilçe merkezindeki Aşağı Zaferiye Mahallesi Ergül Sokaktaki evine giden askeri yetkililer acı haberi anne Sevgi ve baba Süleyman Kayın'a verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alır almaz fenalaşan anne Sevgi Kayın'a sağlık görevlileri ilk  müdahaleye  yaptı. Yakınları da  şehit annesini teselli etmeye çalıştılar. Olayın duyulmasının ardından ilçeden çok sayıda kişi aileye baş  sağlığı  dileklerini iletmeye başladı. Kayın'ın evinin bulunduğu sokağa Türk Bayrağı asıldı. Şehidin ağabeyi Süney Kayın ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Mustafa Kayın'ın, şehit olmadan bir gün önce kendisine ''Abi beni aramayın göreve çıkıyoruz. Telefonumu komutanıma teslim edeceğim. Hakkınızı helal edin'' diye telefonla mesaj attığını belirtti. Süney Kayın, ''Çok üzgünüz. Yine de vatan sağ olsun. Ağlamayacağız'' diye konuştu.

GELİR GELMEZ EVLENMEK İSTİYORDU

Aydın Belediyesi Fen İşlerinde işçi olarak çalışan baba Abdullah Tosun, emekli olmak için oğlunun askerden gelmesini beklediğini ifade etti. Tosun ailesinin komşuları, Mehmet Ali Tosun'un en büyük hayalinin iş kurmak olduğunu, askerden gelir gelmez  evlenmeyi  istediğini söyledi. Öte yandan, gözyaşlarına hakim olamayan Anne Müşerref Tosun, evinin tek oğlunu kaybetmenin acısını, 19 yaşındaki kızı Fatma Tosun'a sarılarak yaşadı.

KALLEŞLERİ SEVİNDİRMEYECEĞİM

Müşşeref Tosun, ''Benim oğlum hainlerin kurşunuyla şehit oldu. Buna sebep olanlar utansın. Ağlayıp kalleşleri sevindirmeyeceğim'' diye konuştu.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA