• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit annesinin yürek yakan sözleri
31 Ağustos 2011 Çarşamba 14:00

Şehit annesinin yürek yakan sözleri

Konya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Konya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.
İlk tören Anıt Alanı'nda yapıldı. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, askeri ve mülki erkan ile vatandaşların katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
Feritpaşa Caddesi'ndeki resmi geçit töreni, askeri birlikler ve vatandaşların bayramının kutlanmasıyla başladı. Hava Pilot Kurmay Albay Fikret Çelik, burada yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yasalar çerçevesinde kendine verilen görevi yapmaya devam edeceğini söyledi. Askeri bando eşliğinde yürüyen askerler alkışlanırken kullanılan araçlarda törende geçiş yaptı. Daha sonra törene katılan protokol, askeri ve mülki erkan Garnizon Şehitliği'nde anma törenine katıldı. Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, şehitlere duyulan saygıyı dile getirerek, "Dün sizlerin yaptığı gibi bugünde bizler aynı inançla, bu aziz vatanın bölünmez bütünlüğüne saldıranlara karşı canımızı vermeye hazırız. Sahip oduğumuz değerlerin en kıymetli sembolleri olarak daima gönlümüzde yaşayacaksınız" dedi.
Konuşmaların ardından şehit aileleri ile birlikte törene katılanlar mezarlara karanfil bıraktı. Şehit ailelerinin duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

"HER ŞEHİT HABERİNDE AYNI ACIYI YAŞIYORUZ"
2004 yılında Bingöl'de katıldığı iç güvenlik harekatında kullandığı helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Teğmen Caner Çelik'in annesi Ayşe Çelik, bayramların hiç gelmemesini istediğini belirterek, "Bayramlar geldiği zaman çok zor durumda kalıyoruz. Hep bir kanadımız kırık, bir tarafımız eksik. Gelen şehit haberleri bizi çok üzüyor. Hep bu son olsun diye dua ediyoruz. Her gelen şehitle çocuğumuzun acısını tekrar yaşıyoruz. Bu Ramazan'ı nasıl geçirdiğimizi bilmiyorum. Her gün gözyaşı, ger gün
özlem. Artık buna bir dur densin. Bayram münasebetiyle herkese sesleniyorum. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Şehit haberi almaktan, şehit cenazesi görmekten. Oğlum vatan için şehit oldu biliyorum ama özlemine dayanmak çok zor. Bazen bayramın olmadığı bir yerlere gitmek istiyorum. Oğlum Kurban Bayramı sonrası gittiği görevde şehit oldu. O nedenle hiç bayram görmek istemiyorum" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA