• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehit ailelerinden menfi bir duygu yok
08 Mayıs 2013 Çarşamba 13:37

Şehit ailelerinden menfi bir duygu yok

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Taşgetiren, çözüm sürecine yönelik gösterilen tepkilerin toplumsal zemini olmadığını belirtti.
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren ve grup üyeleri Cemal Uşşak, Hilal Kaplan, Doğu Ergil, Erol Göka, Beril Dedeoğlu, Vahap Coşkun ve Celalettin Can, Makine Kimya Endüstrisi lokalinde gazetecilerle bir araya geldi.
Taşgetiren, burada yaptığı konuşmada, Kırıkkale'nin ziyaret ettikleri 12. il olduğunu söyledi. Akil İnsanları Heyeti'nin geçtiği her yerin hareketlendiğini ifade eden Taşgetiren, şöyle konuştu:
"Bunu doğrusu benimsediğimiz söylenemez. Ama her nedense bizim de farkında olmadığımız şekilde akil insanların çalışmaları olağanüstü bir ilgi, hassasiyet ve yer yer tepki oluşturuyor. Tepkilerin yoğun toplumsal bir zemine oturduğu kanaatinde değiliz. Daha çok organize tepkilerle karşı karşıya kalıyoruz. Hepimiz medyanın içindeyiz. Türkiye'de tanımadığımız bir zemin değil. Bunları da olağan karşılıyoruz."
Şehit ailelerinden menfi bir duygu yok
Grup Üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil de PKK ile barış diye bir şeyin söz konusu olmadığını vurgulayarak, "PKK'yı üretmiş olan düzeni ortadan kaldıracak yeni bir sistemin oturtulması ve bu yapının kendi aramızda, bu ülkenin vatandaşları arasındaki müzakeresi diye bir şey var. O yüzden PKK'yı merkeze alan bir mantıkla bakmayalım bu olaya. Barışma kendi içimizde olacak bir süreç"  dedi.
Gittikleri her ilde, hatta bazı ilçelerde şehit ailelerini ziyaret ettiklerini anlatan Ergil, çözüm sürecinin büyük destek gördüğünü dile getirdi.
Ergil, şunları kaydetti:
"Gittiğimiz illerde bir ya da iki şehit ailemizi ziyaret ediyoruz. Hepsi 'bu ülkede barış, huzur ve sükun istiyoruz' diyorlar. Şehit ailelerinden bir engel gelmesi, bir menfi duygu ortaya çıkması gibi hiç bir şey yok. Bir tane bile olmadı. Her ilde bir ya da birden fazla asker ya da polis şehit ailesini ziyaret ettik."
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA