• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehir Konferanslarının konuğu Mustafa Armağan
29 Şubat 2012 Çarşamba 17:51

Şehir Konferansları'nın konuğu Mustafa Armağan

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Üniversitesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından düzenlenen Şehir Konferanslarına Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan konuk oldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Üniversitesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi tarafından düzenlenen Şehir Konferansları’na Araştırmacı-Yazar Mustafa Armağan konuk oldu.
Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Konya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Süleyman Şenol Aydın, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Program kapsamında “Şehir ve Medeniyet” isimli konferans veren Mustafa Armağan, siyaset normalleşip demokrasi olgunlaşırken tarihin de yeni baştan değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Şehir, medeniyet ve tarihin hep birlikte ele alınması gerektiğini vurgulayan Armağan, “Bir milletin tarihini yanlış öğreterek köleleştirebilirsiniz. Türkiye artık kendi tarihini, kendi kimliğini öğrenmeye başladı” dedi.
 
Medeniyetimizin dünyaya önemli mesajlar ve güzellikler sunduğunu belirten Mustafa Armağan, şöyle devam etti: “Bu güzelliği bizler tamamlayacağız. O güzellik bir kabuk güzelliği değildi, iç güzelliğiydi. Onu nasıl ihya ederiz, dinamizmi nasıl katarız diye çalışacağız. Bu konuda kaynak Hazreti Mevlana’nın ve Sadreddin Konevi’nin şehri Konya’dır. Bu derinliği etrafımıza yayabilirsek, Türkiye’nin Lozan’da boğulmak istendiği çuvalın ağzını açıp dünyaya söyleyeceğimiz çok şeyler olduğunu ortaya koyabileceğiz.”
 
Büyük ilgi gören konferansın sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur Mustafa Armağan’a teşekkür ederek çiniden yapılmış sikke ile Konya’nın Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Envanteri kitabını hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA