• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEDEPte 3.yıl protokolü imzalandı
15 Eylül 2014 Pazartesi 14:48

SEDEP'te 3.yıl protokolü imzalandı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi öncülüğünde hazırlanan ‘Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) protokolü törenle imzalandı.

Selçuklu Belediyesi Encümen salonunda gerçekleşen imza törenine Konya Valisi Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış, Mustafa Kabakcı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve diğer ilgililer katıldı.
Törende konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2 yıldır uygulanan projenin 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde 3. yıl protokolünü imzalayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Proje ortakları Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Türkiye’ye örnek bir uygulama yürüttüklerini kaydeden Başkan Altay, ilçede 85 bin öğrenciye 8 temel değerle beraber materyaller sunulduğunu ve programlar düzenlediğini dile getirdi.
Başkan Altay, 2 yıl boyuncu elde edilen tecrübelerle bu yıl projede bazı değişiklikler yapıldığını anlatarak, “Özellikle ilköğretimde materyallerin sayısının artırılması, orta öğretimde daha çok etkinliklerin, faaliyetlerin çoğaltılmasına dönük bir proje bu yıl devam edecek. Toplamda 2 milyonun üzerinde kitapçık öğrenci, öğretmen ve velilerimize dağıtılmış oldu. Böylece çocuklarımızı mevcut eğitim sisteminin yanında değerler konusunda da eğitmeye çalışıyoruz. İnşallah bu uzun soluklu projeyle eğitim gören çocuklarımız yıllar geçtikçe kendi değerlerine sahip bir nesil olarak yetişmeye devam edecekler. Artık bu bir marka proje olarak ortaklarımızla birlikte yıllar geçtikçe artan bir ivme ile yürütülüyor. Bu yıl velilerimizin daha çok içinde olduğu, hep birlikte bir çok organizasyonun olduğu farklı bir proje yürüteceğiz. Umuyorum ki, yıllar geçtikçe bu eğitimdeki farklılık ortaya çıkacaktır. İnşallah hep birlikte yeni neslin daha değer sahibi olarak yetişmesine katkı sunan bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

-PROJE HER YIL KENDİNİ YENİLİYOR-
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker konuşmasında, projenin her yıl kendini yenilediğini söyledi. Prof. Dr. Şeker, “SEDEP uzun soluklu devreye girmiş olan ve her yıl kendini yenileyerek geçmişten çıkardığımız derslerle güncellenerek ilerleyen bir proje. Bu projenin ülkenin gelecek nesillerinin daha iyi yetişmesi, değerlerimize sahip gençler olmasında büyük bir katkısı olacak. Bunun farkındalık olarak hem öğretmenlerimiz hem aileler tarafından ve idarecilerimiz tarafından görülmesi önemli bir bölüm. En büyük başarıyı bence burada yakalamış durumdayız. Öğrencilerimize vermiş olduğumuz bilgilerin eğitim anlamında uygulamaya, pratiğe konulmuş olmasını da her sene izliyoruz, bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

"SEDEP ÇOK KAPSAMLI BİR ETKİNLİK"
Projenin başından bu yana takipçisi olduğunu anlatan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, öğrencilere verilmek istenen değerlerin önemini toplumda yaşanan sıkıntılarla görüldüğünü vurguladı. Erdem, “Bizim millet olarak önemsediğimiz her türlü değerleri kapsayan ve anne babayı da eğiterek öğretmenin de katkısını alan çok kapsamlı bir proje. Önemli bir bütçe ile hazırlanan bu projede belediyenin hassasiyetini önemsiyorum. Yeni dönem hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, kitap ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanan öğrencilerin manevi değerlere olan ihtiyacının SEDEP ile karşılanacağını belirtti. Türkmenoğlu, günümüzde yalnızlaşan çocukların proje sayesinde daha etkin olacağını bildirdi.

“SELÇUKLU’DA YAŞAYANLAR ŞANSLI”
Konya Valisi Muammer Erol, belediye mevzuatında eğitimle ilgili bir madde olmamasına rağmen öğrencilerin yetişmesinde büyük özveri gösteren Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti. Bu manada Selçuklu'da yaşayanların şanslı olduğunu söyleyen Vali Erol,”Altyapı ihtiyacı büyük ölçüde tamamlanmış yerleşim yerlerinde üst yapı belediyeciliği diyebileceğimiz eğitim, sosyal, kültürel belediyecilik adına da bir takım hizmetler yasada yer almasa da vatandaşların talebi, beklentisi doğrultusunda belediyelerin önüne çıkardığı bir sorumluluk. Ama bu görev ve sorumluluğu 2 yıldır Selçuklu Belediyesi’nin büyük bir gönüllülükle, özveriyle yapmaya çalıştığını görüyorum. Bunu da sevinçle karşılıyorum. Selçuklu da yaşayanlar bu manada şanslılar. Projenin örnek olmasını diliyorum. Proje ortakları da aynı işte tam gönüllülükle taşın altına elini koyuyor. Sabır, gayret ve çalışma olursa başında da iyi niyet olduktan sonra başarı elbette gelecektir bundan şüphemiz yok. Bu projenin içeriğinde tüm paydaşların hedef alındığı ve içine katıldığı bir eğitim çalışması söz konusu. Bu da sonuç alınabileceği noktasında bizi ümitlendiriyor” dedi.
Konuşmaların ardından SEDEP protokolü imzalanarak fotoğraf çektirildi.

SEDEP NEDİR ?
Adalet, Doğruluk, Saygı, Sabır, Özdenetim, Dostluk, Yardımseverlik ve Sorumluluk gibi değerlerin her biri ay boyunca odak değer olarak kabul ediliyor ve o süre boyunca bu değer, okul genelindeki çalışmalarda öne çıkarılıyor. Ayrıca derslerde sekiz değerin her birine, tüm eğitim öğretim sezonu boyunca, ders programlarıyla uyumlu olarak geliştirilmiş çeşitli etkinliklerle atıflarda bulunuluyor. Bu çerçevede her değerle ilgili olarak Selçuklu Belediyesi tarafından öğrencilere, velilere ve öğretmenlere çalışmayı destekleyecek materyaller ulaştırılıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA