• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEDEP protokolü imzalandı
06 Ekim 2012 Cumartesi 10:31

SEDEP protokolü imzalandı

Konyanın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan ve 81 okul, 76 bin 645 öğrenciyi kapsayan "Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi" (SEDEP) protokolünün imza töreni ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde bulunan ve 81 okul, 76 bin 645 öğrenciyi kapsayan "Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi" (SEDEP) protokolünün imza töreni ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Bir otelde gerçekleştirilen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Karip, öğretmenler ile çok sayıda davetli katıldı. Programın başlamasıyla birlikte SEDEP Koordinatörü Alparslan Kurtuluş, katılımcılara proje hakkında bilgi verdi.

“İNSANA YATIRIM YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bu projenin Selçuklu Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olduğunu ifade etti. İnsana yatırım yapmak için yola çıktıklarını vurgulayan Başkan Altay, “Selçuklu birçok manada Türkiye’nin örnek ilçelerinden birisi. Nüfusuyla, büyüklüğüyle mali yapısıyla şu ana kadar ortaya koymuş olduğu fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik adına yapmış olduğu işlerle. Ama bundan ziyade büyük bir medeniyetin ismini taşıyan bir belediye” dedi. Birçok proje yürüttüklerini de hatırlatan Başkan Altay, “Eğitim alanında okullar yapıyoruz, okullarımıza spor salonları yapıyoruz. Bildiğiniz gibi sınıflarınıza akıllı tahta montajları tamamlandı. Onların kullanımını sizlerin imkanına sunduk. Ama bir şey fark ettik ki; aslında tüm bunları yapıyor olmamız daha büyük sorumlulukları taşımamıza neden oldu. Ve çocuklarımızı sadece sınavlardan ibaret başarılarla değil temel değerlerle yoğurmak istiyoruz. Bunun yaparken sizlere ekstra bir yük yüklememek için elimizden geleni yapmaya çalıştık” diye konuştu.

“HEDEF: AHLAKLI NESİLLER YETİŞTİRME YOLUNDA ADIM ATMAK”
Belirledikleri 8 temel değerin olduğunu belirten Başkan Altay, “Saygı, sorumluk, sabır, dostluk, doğruluk, öz denetim adalet ve yardım severlilik. Bir eğitim öğretim dönemi boyunca bu 8 değeri, her ay bir değeri yoğunluklu olmak üzere çocuklarımıza velilerimizle ve sizlerle paylaşmayı planlıyoruz. Burada hedef iyi yetişmiş nesillerle birlikte değer sahibi ahlaklı nesiller yetiştirme yolunda bir adım atmak. Şu an da Türkiye, 2023 hedefinde hatta Sayın Başbakanımız bunu 1071 ile bağlantılı olarak 2071 hedefi konmuş büyük bir ülke. Ve bu hedeflere ulaşmak için insan kaynağına ihtiyacımız var. İyi yetişmiş insan kaynağına ama aynı zamanda ahlaklı değer sahibi insan kaynağına ihtiyacımız var.
Bu projenin bir önemi de şu; bu ölçekte denenmiş Türkiye’de bir değerler eğitimi projesi yok. Eğer biz burada Selçuklu’da ‘ki ismine en çok bence Selçuklu’ya yakışıyor’, Selçuklu ‘nun değerlerini çocuklarımıza anlatabilirsek bunda başarılı olursak tüm Türkiye’ye örnek bir proje yürütmüş olacağız” dedi.

“BU PROJE GELECEĞE YAPILAN BİR YATIRIM”
Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, "Öğretmen camiası olarak zaten biz öğrencilerimizin sevilen sayılan akademik başarısı olan ve toplumda saygın insanlar olması için bu gayreti görev ve vicdan muhasebesiyle yürüttüğümüze inanıyoruz” diye konuştu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Bu proje geleceğe yapılan bir yatırım. Çocuklarımıza, gelecek nesillerimize bırakacağımız mirasın çalışması. Bu çalışmanın gelecek nesillerin daha huzurlu güvenli olması daha verimli katma değer üreten insanlığa huzur ve barış getirecek şekilde caba sarf edecek nesiller yetiştirmek üzere bir proje çalışmasının ortam olarak böyle bir mekanda kutlanıyor olması, belediyemizin göstermiş olduğu gayretin verdiği önemin bir boyutunu bize yansıtıyor” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Bugün televizyonlarda öğretmenini bıçaklayan çocuğu gördüğümüzde, yaşlı anne babasına bakmayan bir aile ferdini gördüğümüzde, yolsuzluk yapmış bir ferdimizi gördüğümüzde ‘Bu nedir. Bu nasıl bir insan?’ diyorsak değerler eğitimimiz eksik kalmış, toplum olarak içinde bulunduğumuz ekonomik veya politik konulara yoğunlaşarak değerlerimizi unuttuğumuz görülüyor” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, "İşte biz de milli eğitimde özellikle ilkokuldan başlayıp üniversiteye kadar giden gençlerimizi bu maddi gelişme yanında değerlerimizi de geliştirebilirsek o zaman Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi olmayla beraber bir de yeniden kaybettiği medeniyeti geliştirmiş olacak” diye konuştu.

“BATI ÜLKELERİYLE FARK AZALDI, REKABETÇİLİK GÜÇLENDİ”
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, önemli ölçüde Batı ülkeleriyle aradaki farkın azaldığını ve rekabetçiliğin güçlendiğine dikkat çekerek, “Ancak bir takım değerler üzerinde tartışmalar da oluşmaya başladı. Bu değer tartışmaların başında çalışmaya üretmeye manevi önem veriliyor diye düşünüyorum. Umut ediyoruz ki Selçuklu Belediyesi önderliğinde hazırlanan “Değerler Eğitimi Projesi” önce Selçuklu örneğinde belli sınıflarda ama daha sonra oradan esinlenerek Konya ve ülke genelinde uygulamayla bugün eksikliğini hissettiğimiz bir takım değerleri topluma kazandırmasına bize örnek olur” dedi.
Protokol konuşmalarının ardında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından SEDEP protokolü imzalandı.
SEDEP ile öğrencilerde, sorumluluklarını taşıyabilecekleri seçimler yapabilmelerine imkan sağlayacak bilgi, beceri ve yeteneklerin geliştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. SEDEP kapsamında Selçuklu Belediyesi tarafında 8 ay boyunca, 1 milyon 630 bin 850 adet kitap, 624 bin adet soru kağıdı, 624 bin adet sınav karnesi, 624 bin adet optik form, 100 bin adet broşür, 42 bin adet el notu, 10 bin adet ajanda dağıtılması ön görülüyor.
Öte yandan, çok sayıda akademisyen ve uzmanın katkılarıyla yürütülecek çalışamaya, 81 okulda, 76 bin 645 öğrenci ve velisi, 3 bin 200 öğretmen ile 305 okul idarecisinin iştirak edeceği kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA