• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Secuda çocuklar ailelerine destek veriyor
16 Ekim 2014 Perşembe 16:42

Secu'da çocuklar ailelerine destek veriyor

Halep'in Türkiye sınırına yakın Secu bölgesindeki kamplarda yaşam mücadelesi veren çocuklar, savaşın ardında bıraktıklarını toplayarak ailelerine destek olmaya çalışıyor.
Savaşın şiddetli yüzünü gösterdiği Halep'in merkezindeki evlerinden ayrılarak Secu bölgesinde çadır kuran aileler, temel ihtiyaçlardan uzak biçimde yaşam mücadelesi veriyor.
 
Herhangi bir kurum tarafından gözetilmeyen yıkık dökük çadırlarda yaşayan 6 aile, etraftan topladıkları, füze, bomba kalıntılarını, metal, madeni maddeler ile kutu kola atıklarını satarak az da olsa geçimini kazanmaya çalışıyor. Okul sıralarında olması gereken çocuklar ise ailelerinin yaşam mücadelesine destek olmaya çalışıyor.
 
AA'ya konuşan sığınmacı ailelerden Ummu Ahmed, hayat şartlarının çocukları işçiye dönüştürdüğünü, ailelerini yardım etmek için çocuk yaşta çalışmak zorunda kaldıklarını belirtiyor.
 
Ummu Ahmed, çocukların anne-babaları yiyecek, ilaç alsın diye çöp kamyonlarında satılacak şeyler aradığını, ekonomik durumlarının kötü olması dolayısıyla en basit ihtiyaçları karşılamakta zorlandıklarını ifade ediyor.
 
Kış aylarının yaklaşmasıyla endişelerinin daha fazla arttığını dile getiren Ummu Ahmed, "Çadırlar, kış için elverişli değil. Daha önce bir çok yerden ve kamptan çıkmak zorunda kaldık. Kamplarda yer olmadığı için kabul edilmedik. Şimdi üzerine çadır kurduğumuz arsanın sahibi de arsasından çıkmamızı istiyor" diyor.
 
Ummu Ahmed, kamplarla ve sığınmacılarla ilgilenenlerden kış gelmeden, soğuklar bastırmadan kendilerine de yardımcı olmasını, yaşayacak uygun bir yer bulmasını talep ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA