• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şeb-i Arusa yoğun ilgi
16 Aralık 2012 Pazar 10:03

Şeb-i Arus'a yoğun ilgi

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 739. vuslat yıl dönümü nedeniyle her yıl aralık ayında yapılan törenler, bu yıl Konya'nın dışına taştı.

Mevlana'nın, ''Şeb-i Arus– Düğün Gecesi'' olarak nitelendirdiği ölümü vesilesiyle Konya'da düzenlenen törenlere dünyanın dört bir yanından yoğun ziyaretçi talebi olması üzerine, İstanbul'da da ayrı bir tören yapılmasına karar verildi.

Törene yoğun ilgi

İstanbul'daki Şeb-i Arus töreni, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Ülker Sports Arena'da düzenlendi.
Etkinlik öncesi salon önünde yoğun araç trafiği yaşandı. Töreni izlemek isteyenler, giriş kapıları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kenan Işık, Mesnevi'den beyitler okudu

Sunuculuğunu, tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın üstlendiği törende, Yücel Arzen orkestrası eşliğinde Kenan Işık, Mesnevi'den beyitler okudu. Kenan Işık'ın okuduğu beyitler dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Gecede, Sami Savni Özer ilahiler okudu. Özer'e dinleyiciler de zaman zaman eşlik etti.

Başbakan Erdoğan'dan telgraf

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geceye gönderdiği telgrafta, ''Hiç şüphesiz bu etkinlikler, Hz. Mevlana'nın barışı, kardeşliği, muhabbeti, sevgiyi öne çıkaran çağrılarının bugün dünya için çok daha önemli bir hale geldiğini ortaya koyuyor'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:
''İnanıyorum ki, Hz. Mevlana gibi gönül erlerinin sesine, mesajına kulak verdikçe, adaleti, merhameti ve insan sevgisini yücelttikçe, dünya daha huzurlu bir yer haline gelecektir.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA