• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şeb-i Arusa gelin
06 Kasım 2010 Cumartesi 11:01

Şeb-i Arus'a gelin

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası anma etkinlikleri için aralarında futbolcu, aktör ve şarkıcıların bulunduğu birçok ünlüye davetiye gönderdi.
Konya'da 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü törenlerinin hazırlıkları devam ediyor. Bu yıl 11 günde 16 sema programının gerçekleştirileceği törenlere az bir zaman kala Konya Büyükşehir Belediyesi de törenlere katılmaları için dünyaca ünlü sporcu, aktör ve şarkıcıya davetiyeler göndermeye başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın bir sevgi ve hoşgörü şehri olduğunu söyledi. Bunu da Hz. Mevlana'nın çağları aşan evrensel anlayışına borçlu olduklarını ifade eden Akyürek, ''Şehrimizde her yıl Aralık ayında yapılan törenlerde binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlıyoruz. Onlara, Mevlana ikliminde yetişmiş insanların misafirperverliğini en güzel şekilde gösteriyoruz'' dedi.

-ROBERT DE NİRO VE
JULİETTE BİNOCHE'YE ''GEL'' ÇAĞRISI...-


Akyürek, Şeb-i Arus törenlerinin, içeriği, katılımcı sayısı ve verdiği mesaj bakımından şu anda dünyanın en önemli kültür etkinliği konumunda olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Bu törenler giderek daha çok dünya çapına yayılıyor. Sevgi, barış ve kardeşliğe her zamankinden fazla ihtiyaç duyulan bugünün dünyasında daha çok kabul görüyor. Biz de bu konuda şehir olarak gereken tanıtım çalışmalarını yerine getiriyoruz. Bu yıl Aralık ayında yapılacak törenlere de geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine birçok yerli ve yabancı devlet adamı, dini lider, büyükelçi ve sanatçı katılacak.

Törenler için Amerikalı ünlü aktör Robert De Niro, ünlü aktör Will Smith, ünlü Fransız düşünür Roger Garaudy, dünyaca ünlü basketbolcu Shaquille O'Neal, İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'in Müslüman olan kız kardeşi Lauren Booth, Yusuf İslam, Zinadine Zidane, Fransız sinamasının ünlü oyuncularından, en iyi kadın oyuncu ödülünü ''Certified Copy'' filmindeki rolüyle alan Juliette Binoche, Hillary Clinton, futbolcular Nicolas Anelka, Zinedine Zidane ve Frank Ribery davetiye gönderildi.''

Akyürek, törenlerin, Hazreti Mevlana'nın yüzyıllar öncesinden ortaya koyduğu evrensel barış ve hoşgörü anlayışının tüm dünyada yayılmasına, acıların, savaşların ve ayrımcılıkların sona ermesine vesile olmasını diledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA