• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SBS Yabancı Dil sınavının hesaplanmasında hata
12 Temmuz 2013 Cuma 17:24

SBS Yabancı Dil sınavının hesaplanmasında hata

SBS'de Almanca ve Fransızca testlerini yanıtlayan 718 adayın puanlarının hesaplanmasında yanlışlık olduğunun tespit edildiği, sınav sonuçlarında hata olan öğrencilerin puanlarının ...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada, bugün ilan edilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarıyla ilgili inceleme yapıldığı belirtilerek, inceleme neticesinde sınavda Almanca ve Fransızca testlerini yanıtlayan 718 adayın puanlarının hesaplanmasında farklı bir cevap anahtarıyla değerlendirmekten kaynaklanan yanlışlık olduğunun görüldüğü ifade edildi.

Sonuçlardaki yanlışlığın farkedilir edilmez sınav sonuçlarında hata olan öğrencilerin sınav kağıtlarının doğru cevap anahtarıyla birkaç saat içinde yeniden değerlendirilerek hesaplandığı vurgulanan açıklamada, yeniden hesaplanan sonuçların bugün itibarıyla yayınlandığı bilgisi yer aldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu vesileyle herhangi bir adayın mağduriyet yaşamaması için gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Yeni sonuçlar neticesinde hiçbir öğrencimizin herhangi bir mağduriyeti söz konusu değildir. Yapılan bu yanlışlık nedeniyle bütün öğrenci veli ve ilgili herkesten Bakanlık olarak özür dileriz.

Konuyla ilgili olarak her ne gerekçeyle olursa olsun ihmali ya da kusuru bulunan bütün yetkililer hakkında gerekli inceleme ve araştırma başlatılmıştır."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA