• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SBS kalkacak, dershaneler kapatılacak
03 Temmuz 2013 Çarşamba 11:36

SBS kalkacak, dershaneler kapatılacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS ile ilgili açıklamalarda bulunuyor işte konuşmasından satır başları...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı: SBS gelecek yıldan itibaren kaldırılıyor. Dershanelerin özel eğitim kurumlarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor.
Dershanelerin kapatılacağını söyleyen Avcı, 'Amacımız nitelikli kuruluşların, özel eğitim kurumlarına dönmesi" dedi.

‘2013-2014 eğitim öğretim yılımız çok daha başarılı ve verimli geçecek’

Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı, geçen yıl 4+4+4 sistemine geçilmesinden sonra bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı olarak kritik bir dönemi geride bıraktıklarını belirterek, "Fedakarane çalışmalar sayesinde yeni sisteme nispeten sorunsuz başladık, büyük bir dönüşümü sancısız bir şekilde hayata geçirme imkanı bulduk. 2013-2014 eğitim öğretim yılımızın çok daha başarılı, verimli bir yıl olacağına inanıyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleriyle Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ile Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip de hazır bulundu. Açıklamalarına 2012-2013 ders yılının çok kritik ve önemli olduğunu hatırlatarak başlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarma veya 4+4+4 sisteminden sonra bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizim için kritik bir yıldı. Çünkü eğitimin bütün bileşenlerini etkileyecek çok köklü bir düzenleme yapıldı" diye konuştu. Öğretmen, yönetici ve bakanlık çalışanlarının gayretleri sayesinde bu yıl başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirildiğini ifade eden Avcı, fedakarane çalışmalar sayesinde yeni sisteme nispeten sorunsuz başladıklarını, büyük bir dönüşümü sancısız bir şekilde hayata geçirme imkanı bulduklarını anlattı. Birçok yerde zaman zaman gerek öğrenci uyumu, gerek velilerin sisteme adaptasyonu, gerekse okulların kısa süre içinde karşı karşıya kaldığı baskı sorunları olduğunu ama öğretmen ve idarecilerin özverili çalışması ile bu sorunları peyder pey çözüldüğünü ifade eden Avcı, "2013-2014 eğitim öğretim yılımızın çok daha başarılı, verimli bir yıl olacağına inanıyorum. Bu vesileyle öğrenci ve öğretmenlerimize iyi bir yaz tatili diliyorum. Geçen yıldan iyi bir yaz tatilini hak ettiler" dedi.

GEÇEN YIL GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER

Geçen yıl başlatılan bazı projelerin orta ve uzun vadeli sonuçları açısından hem milli eğitim camiası hem de Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayan Avcı, Fatih projesinde çok olumlu bir noktaya geldiklerini söyledi. Avcı, "Bu proje tabletle etkileşimli tahta projesi gibi algılanıyor ama aslında Fatih projesi eğitimin içeriğini bugünden öngöremeyeceğimiz şekilde değiştirme potansiyeli taşıyan bir proje. Dünyada önemli projelerden biri. Şimdiden işin doğası gereği öngöremeyeceğimiz, niteliksel vaatleri açısından çok önemli bir proje" şeklinde konuştu. Geçen yıl başlatılan ihale süreciyle 10 milyon 600 bin tablet alınıp, öğretmen ve öğrencilere dağıtılacağını kaydeden Avcı, 24 Haziran'da ihalenin başladığını hatırlattı. İhaleye 11 firmanın başvurduğunu, 9 firmanın geçerliliğinin kabul edildiğini belirten Avcı, "Şu anda değerlendirme aşamasında. Ar-Ge faaliyetleri, değerlendirme turları başlayacak, bu süreçten sonra İhale Komisyonumuz fiyatları alacak. Diğer ihale 17 Haziran'da yapılan ikinci faz altyapı ihalesi. Buna 14 firma katıldı 13'ü geçerli teklifi verdi. Bunu da değerlendiriyoruz" dedi.

Bir diğer orta ve uzun vadeli projenin ise "Öğretmen İstihdam Projeksiyonu" olduğunu ifade eden Avcı, bu proje ile 2023 yılına kadar ne kadar öğretmene ihtiyaç olacağının tespit edileceğini belirtti. Avcı, "Nimet Baş döneminde başlayan ve Ömer Dinçer döneminde sürdürülen, benim dönemimde bitirilen proje tamamlandı. Buna paralel öğretmen stratejileri projesi yürüyor. Öğretmenlerimizin hangi niteliklere kavuşması gerektiği konusunda hazırlanan bir strateji raporu var. Eğitimde kalite çerçevesi projesini de sizinle paylaşacağız" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA