• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Savaşın yetimlerine sağlıkçılar sahip çıkıyor
28 Mayıs 2016 Cumartesi 23:59

'Savaşın yetimleri'ne sağlıkçılar sahip çıkıyor

Ülkelerindeki iç savaşta babalarını kaybederek küçük yaşta büyük acı yaşayan Suriyeli yetimler, Şanlıurfa'da sağlıkçıların açtığı yaşam merkezinde hayata tutunuyor.

Ülkelerindeki iç savaşta babalarını kaybederek küçük yaşta büyük acı yaşayanSuriyeli yetimler, Şanlıurfa'da sağlıkçıların açtığı yaşam merkezinde hayata tutunuyor.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak "güvenli liman" olarak gördükleri Türkiye'ye sığınan Suriyelilere 5 yıldır sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler destek veriyor.

En fazla sığınmacının bulunduğu kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da, Uluslararası Doktorlar Birliği (AİD) gönüllüleri ile kentteki sağlık çalışanlarının kurduğu Şifaeli Derneği üyeleri, Karaköprü ilçesinin Maşuk Mahallesi'nde küçük yetim sığınmacılar için yaşam merkezi açtı.

Merkezden ilk etapta sabah servislerle evlerinden alınan ve akşam evlerine bırakılan yaşları 5 ila 10 arasında değişen 12 yetim çocuk faydalanmaya başladı.

Minik sığınmacılar, bir kreşi andıran merkezde öğretmenlerin gözetiminde oyunlar oynayıp gün boyu çeşitli etkinlikler yapıyor.

"Çocukları hayata adapte etmeye çalışıyoruz"

AID gönüllüsü doktor Eyüp Hazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sığınmacıların Türkiye'ye giriş yaptığı günden itibaren birlik olarak gönüllü doktorlarla Suriyelilere sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

Merkezi ilerleyen dönemlerde büyütmek istediklerini anlatan Hazar, şunları ifade etti:

"12 yetim çocuğumuz ve bir Suriyeli anaokulu öğretmenimiz var. Hizmetlimiz ve şoförümüz var. Evlerinden servisle aldığımız yetimler gündüz oyunlar oynayıp, resim boyama yapıyorlar böylece çocukları hayata adapte etmeye çalışıyoruz."

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA