• Konya21 °C

Murat Güçlü

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SAVAŞ TERÖR SARKACINDA TÜRKİYE

13 Ağustos 2015 Perşembe 12:31

Geçen yazılarımda ifade ettiğim gibi coğrafyamızda yaşananlar Batı’nın büyük bir güçle yeniden başlattığı post modern savaşın değişik yüzleri. Terör Batı için savaşın özelleştirilmiş hali, terör örgütlerinden askerlik hizmeti almakta ve kendi toprakları dışındaki nüfuz bölgelerinde kullanmakta. Örgütlerin isimlerinin veya ideolojilerinin pek bir önemi bulunmamakta.

Batı dünyası tarih boyunca ne zaman büyük bir güç elde etse, bunu başka medeniyetlerin ve insanların sömürülmesi, kendisi haricindeki insanların mahvına, kan ve gözyaşına mahkum olmasına  sebep olacak şekilde kullanmıştır. Batının gücü arttıkça iştahı da dünyaya verdiği zarar da artmıştır.

Bilinen dünyanın neredeyse tamamı Batı tarafından sömürgeleştirilmiş, işgal edilmiş ve tüm kaynakları Batı tarafından sömürülmüştür. Amerika kıtasından Afrika’ya, Uzak Doğudan Avustralya’ya kadar koca dünya Batı’nın doymak bilmez iştahını doyurmak için yok edilmiştir. 19. yüz yılın sonunda Osmanlı (Japonya ve İran’ı da sayabiliriz) dışında dünyada bağımsız kalmış ve Hıristiyan olmayan tek ülke bulunmamakta. Bir tek Osmanlı buna direnmiş ve kelimenin tam anlamıyla kanının son damlasına kadar savaşmıştır.

Osmanlı’nın evlatları da bugün Batı’nın bu taleplerine karşı duracak yegane güç olarak gözükmektedir. Batı şunu çok iyi bilmektedir ki Batı’nın karşısında duracak alt yapıya sahip tek ülke Türkiye’dir. Tarihi, nüfusu, dini, coğrafi konumu, sanayisi, yetişmiş insan kaynağıyla Türkiye farklılaşmakta ve küresel güçlere karşı durabilecek potansiyele sahip bulunmaktadır. Batı’nın farkında olduğu bu potansiyeli bize ve İslam dünyasına tekrar hatırlatan Erdoğan’ın liderliği oldu. Küresel sistem Batı tarafından kuruldu ve sömürü düzeni üzerine inşa edildi. Dünya bu zulme dur demek istiyor. Yeter artık diyecek tek güç, Türkiye…

Güçlüyüz, gücümüz yettiğince mazlumların sesi ve hamisi olmak zorundayız. Bizim sınırlarımız bugünkü siyasi sınırlarımız değildir, gönül coğrafyamızda meydana gelen her olay bizi ilgilendirir düşüncesini toplumun geneline yayan Erdoğan oldu.

Küresel güçler tarafından bu uyanan devin durdurulması elzemdir. Batı, coğrafyamızda çok büyük bir savaş başlattı ve bu savaşın başlangıcı ve hazırlıkları yeni değil. Yıllardır alt yapısı hazırlandı.

Bugün Türkiye’nin yaşadığı sıkıntılar, terör saldırıları bundan azade değil. Türkiye ya direnecek ve kazanacak ya da teslim olacak ve kaybedecek. Kazanmak için direnmek zorundayız, direnmenin kanla, canla, malla ödenmesi gereken bir bedeli var ve bunu ödüyoruz, ödeyeceğiz…Bugünkü terör saldırıları bu bedelin bir parçası. Hâlâ Türkiye’nin direndiğini göstermekte.  Direneceğiz, kazanacağız…

Bunu sadece kendimiz için değil tüm insanlık için yapmak zorundayız.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA