• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Savaş ilanıdır
28 Mart 2014 Cuma 09:07

'Savaş ilanıdır'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, makam odasındaki toplantıyı dinleyip servis eden paralel örgüte sert mesaj verdi: Bu sızma Türkiye'ye karşı savaş ilanıdır.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, makam odasındaki ortam dinlemesiyle elde edilen ses kaydının internette servis edilmesinin ardından açıklama yaptı. Davutoğlu, sözkonusu sızmanın 'Türkiye'ye karşı savaş ilanı' olduğunu söyledi. 'Sayın Başbakanımız başta olmak üzere bakanlarımızın kritik yetkililerinin ortam dinlemesi yapılması açık şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devletine savaş ilanıdır. Sözkonusu aziz devletimizin bekası ise bu konuda tedbir almak devletin görevidir' diyen Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik tehditlere karşı önlemlerin görüşüldüğü toplantıyı dinleyip sızdıranların, Türkiye'yi zaaf içinde gösterme amacında olduklarına işaret etti.

ALÇAKÇA SALDIRI

Casusluk faaliyetine ilişkin bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldı. Sözkonusu dinlemenin 'alçakça bir saldırı' ve 'casusluk girişimi' olduğu ifade edilen açıklamada, bunun son derece ağır bir suç olduğu ifade edildi. 'Bu olay, ülkemizin karşı karşıya bulunduğu siber ve elektronik saldırı tehditlerinin boyutunu gözler önüne sermektedir. Bunu yapan ihanet şebekeleri devletimizin ve milletimizin düşmanlarıdır' ifadelerinin yeraldığı mesajda şöyle denildi:

EN KISA SÜREDE ORTAYA ÇIKARILACAK

'Birtakım terör unsurlarının tehdidi altındaki bir vatan toprağını gerektiğinde savunmak amacıyla ilgili kurumlar arasında değerlendirmeler yapılması devletin asli görevleri arasında olan doğal bir uygulamadır. Sözkonusu toplantıda, Türkiye'nin, herhangi bir saldırı karşısında Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu savunma yönündeki iradesinin tam olduğu ve Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun ve orada görevli personelimizin korunmasını ve emniyetini teminen, ihtiyaç duyulduğunda gereken adımların kararlılıkla atılacağı teyit edilmiştir. Devletimizin ve milletimizin güvenliğine yönelik bu saldırının faillerinin en kısa zamanda tespit edilerek ortaya çıkartılmaları ve adalete teslim edilerek yasalar çerçevesinde hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılmaları sağlanacak; Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan bu haince saldırı mutlaka akamete uğratılacaktır.'

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA