• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şaşırtan açıklama: Kasetim çıkabilir
06 Mart 2014 Perşembe 07:53

Şaşırtan açıklama: Kasetim çıkabilir

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, montajlanmış kasetler, paralel yapı ve paralel yargı hakkında açıklamalar yaptı.

Yıldırım, TGRT Haber'de illegal ses kayıtları ve yasadışı dinlemeleri değerlendirirken; "Benimle ilgili de kasetler çıkabilir" ifadesini kullandı.

"BENİM DE KASETİM ÇIKABİLİR"

Yerel seçim havasının henüz oluşmadığını belirten Yıldırım, "17 Aralık'la başlayan ulusal gündem yüzünden, seçim atmosferine henüz fırsat olmadı. Bundan sonra başka kasetler de çıkabilir. Her şey olabilir. Benimle ilgili de bazı dinlemeler ortaya atılabilir. Başkaları da iftiralar altında bırakılabilir" dedi.

"AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTI"

Ortalığın toz duman olduğunu anlatan Binali Yıldırım, "Artık neyin çıktığı, neyin çıkmadığı; hangisinin gerçek, hangisinin montaj olduğu karmakarışık vaziyette... At izi, it izine karıştı" değerlendirmesi yaptı.

"30 MART'TA GERÇEĞİ GÖRECEĞİZ"

İllegal ses kayıtlar hakkında yorum yapan Yıldırım, "Vatandaş, bunlardan bıkıp usandı. Bu saatten sonra ortaya atılanlara itibar edileceğini düşünmüyorum. Türkiye'nin bir an önce bu faydasız, saçma işlerden kurtulması lazım. Gerçeklere dönmeliyiz. Bütün bunlar, seçimleri etkilemeye yönelik bir oyun, kurgu, tezgah... Gerçekler, seçim... 30 Mart'ta gerçeği göreceğiz" ifadesini kullandı.

"PARALEL YAPI AMACINA ULAŞTI"

'Ekonomiye zarar veriyorlar' diyen Yıldırım, "Esnafta sıkıntı var, piyasada durgunluk var. Dolardaki ve faizdeki oynamalar, insanları tedbirli olmaya sevk ediyor. Dolayısıyla kimse de yatırım yapmıyor. Herkes beklemeye geçti. Bir ekonomi beklemeye geçti mi; o zaman sıkıntı kapıda demektir. Allah'tan bizim kriterlerimiz iyi de sıkıntı yaşamıyoruz" diye konuştu.

"DEVLETLE BİLEK GÜREŞİ OLMAZ"

'Hiç kimse devlet ile bilek güreşine giremez' diye paralel yapılanmaya meydan okuyanBinali Yıldırım, "Demokrasilerde böyle bir şey olamaz. Hiç kimse devletle bilek güreşine giremez. Bu kabul edilemez. Milli irade ne derse, o olur... Milletin temsil edildiği yer meclistir. Hesabı seçilmiş hükümetler millete verir. Milletin dışında kimse hesap soramaz" dedi.

"YARGI DA YARGILANMALI"

Yıldırım, HSYK düzenlemesini savunarak, "Biz siyasiler hesap veriyoruz. Ben 11 yıl bakanlık yaptım. Mahkemelerde hesap veriyoruz, mecliste hesap veriyoruz, komisyonda hesap veriyoruz. Sandıkta hesap veriyoruz. Müfettişler gönderiyoruz onlar da hesap soruyorlar. Hesapları göre göre bugünlere geldik. Bürokrasi de hesap veriyor. Ama yargıda hesap sistemi çalışmıyor. Yargı da yargılanabilir olacak" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA