• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sarraflar Çarşısı’nda 14 Şubat hareketliliği
14 Şubat 2020 Cuma 09:35

Sarraflar Çarşısı’nda 14 Şubat hareketliliği

14 Şubat Sevgililer Gününde sevgilisini mutlu etmek isteyip aynı zamanda bunu yatırım aracına döndürmek isteyenlerin yeri Sarraflar Yeraltı Çarşısı oluyor. Sevgililer gününe özel ürünleri satışa sunan Sarraflar Yeraltı Çarşısı Kuyumcu esnafında hareketlil

Güvenilir yatırım aracı olan altın fiyatları son zamanlarda yükselmesine rağmen Sevgililer Gününde tercih altından yana oluyor.

sarraflar-carsisinda-14-subat-hareketliligi-5.JPG

Özel günlerin esnafın hareketlenmesine neden olduğunu ifade eden Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, “Sevgililer günü gibi farklı günler esnafın hareketlenmesine bir vesiledir. Sevgililer gününe de genelde insanlar nişanlıysa, evlilik hazırlığındaysa farklı bir düşünceleri var ise bunun en önemli argümanlarından bir tanesi tektaştır. Genelde tek taş alınır” dedi.

mehmet-kusdemir.JPG

‘HEDİYELEŞMEYİ SEVERİZ’

Sevgililer gününde yaşanan yoğunluktan dolayı esnafların memnun olduğunu dile getiren Başkan Kuşdemir, “ Bunun yanında kişinin bütçesinin, imkanın verdiği duruma göre kolyeler ve bileklikler de alınabiliyor. Bu günün asli en önemli hadisesi tektaştır. Kişinin ekonomik durumu iyidir tektaş almıştır ama yanında bir bileklik ya da onun süslemek adına beştaş alabilir. Sevgililer gününe özel farklı kolyeler var. O kolyelerle de süsleyebiliyor. Sarraflar Yeraltı Çarşısı olarak ekonomik anlamdaki yoğunluktan dolayı buradaki esnafımız memnun. Biz Türk insanları olarak hediyeleşmeyi severiz. Tektaş diğer ürünlere göre biraz daha uygun olduğu için hediye için en ideali tektaştır ama genelde burada komşularımız da kendi imkanına göre bir hareketlilik yaşar. İnşallah bu hareketlilik her zaman devam eder” ifadelerini kullandı.

yusuf-yasar.JPG

‘SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL SÜMBÜL VERİYORUZ’

Sevgililer gününe özel müşterilerini sümbül hediye ettiklerini belirten Yaşarlar Kuyumculuk Sahibi Yusuf Yaşar, “Yaklaşık 25 yıldır kuyumculuk mesleğine devam ediyorum. 14 Şubat Cuma günü bütün dünyada sevgililer günü kutlanıyor. Esnaf arkadaşlar kampanyalar yapıyor ama özellikle pırlanta tarzı ürünlerde, çeyrek de bileziklerde ucuz verilmesi, indirim yapılması mümkün değil. Altının belli bir maliyeti var. Çok cüzi de bir kâr haddi var. O yüzden onlar da indirim olmaz. Biz de sevgililer gününde değişiklik olsun diye müşterilerimize sümbül hediye ediyoruz. Sevgililer günü çiçek hediyesi bizden diyoruz. Böyle bir kampanya yaptık. Bu sene bizim üçüncü yılımız. Geleneksel hale geldi. Misafirlerimiz ve müşterilerimiz de çok memnun. Devamını bekliyorlar.  Perşembe ya da Cuma günü hediye almayı unutanlar için Cumartesi günü bir hareket bekliyoruz. İnşallah olur. Altın fiyatlarının yükselmesi satışları düşürüyor. Düğünlerde eskiden 150 gram alınırdı. Şimdi 100 grama düştü. Dolayısıyla biz değerli gramı az satmış oluyoruz” diye aktardı.

‘SEVGİLİ SADECE SEVGİLİ DEĞİLDİR’

Sevgililer gününün tek bir kişiye indirgenmemesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, “Şöyle küçük bir detay var: Sevgili denilince akla sadece sevgili gelirdi. Aslında sevgili sadece sevgili değil, anne de, baba da, çocuklar da birer sevgilidir. Hatta bu sevgili kelimesinin Arapçası habibimdir. Habibim deyince peygamber efendimiz anlaşılır. Çok kapsamlı bir anlamı var. Bizde sevgilin var mı falan deyince kız arkadaş ya da erkek arkadaş anlaşılıyor. Böyle kısıtlanmamalı diye düşünüyorum.  Sevgililer günü gibi güzel günlerde en çok kolye, bilezik ve yüzük gibi ürünler tercih ediliyor. Herkes imkanı ölçüsünde bir şeyler alıyor. Mevlana’nın bir sözü var; “sevdiklerinize gül verin, gül veremezseniz gülüverin.” Buradaki gül maddi bir hediyeyi kapsıyor ama gülüvermek de; kişinin imkanı yoksa sevdiklerine bir tebessümünün bile yeteceği anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

hasan-kucukbalci.JPG

‘EN ÇOK KOLYE VE KÜPE TERCİH EDİLİYOR’

Sevgililer gününde daha çok kolye ve küpe gibi ürünlerin tercih edildiğini kaydeden Küçükbalcı Kuyumculuk Sahibi Hasan Küçükbalcı,” Biz 25 senedir bu işi yapıyoruz. Altının yükselmesiyle birlikte genellikle çok ağır ürünler tercih edilmiyor. Genelde ince kolye, tektaş, bu tarz ürünler daha çok tercih ediliyor. Altın da yüksek olduğu için herkes tabi gramajı düşük ürünleri tercih ediyorlar. Şuanda çeyrek altın satışımı 505 TL ama daha da yükselebilir. Yatırım için altın her zaman güvenli bir limandır. Erkekler altını genellikle yatırım için talep ediyor. Bayanlar da genellikle takı için tercih ediyor. Sevgililer gününde en çok giden altınlarımız ise genellikle tektaş, kolye ve küpelerimiz oluyor” diyerek sözlerini tamamladı.

sarraflar-carsisinda-14-subat-hareketliligi-1.JPG

sarraflar-carsisinda-14-subat-hareketliligi-2.JPG

sarraflar-carsisinda-14-subat-hareketliligi-3.JPG
•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA