• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sarraflar altının düşüşü karşısında tedirgin
15 Nisan 2013 Pazartesi 18:33

Sarraflar altının düşüşü karşısında tedirgin

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Genel Sekreteri İsmail Karagöz, altının kırılma noktasının Kıbrıs Rum Kesiminin altın satarım tehdidi ile başladığını belirterek, altının 1400 ons seviyesini...
Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Genel Sekreteri İsmail Karagöz, altının kırılma noktasının Kıbrıs Rum Kesimi’nin altın satarım tehdidi ile başladığını belirterek, altının 1400 ons seviyesini uzun yıllar görmediği söyledi.
Altın fiyatları Aralık 2008’den bu yana en sert gün içi düşüşünün ardından 1400 ons seviyesinin altına kadar geriledi. Bugün itibariyle gramı 80,50 liraya kadar gerileyen altının sert düşüşü karşısında sarraflar, altında yaşanan belirsizlik karşısında tedirginlik yaşıyor. Altının kırılma noktasının Kıbrıs Rum Kesimi’nin altın satarım tehdidi ile başladığını ifade eden Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Genel Sekreteri İsmail Karagöz (40), “1600-1680 civarında olan altın kısa bir müddet sonra 1520 onslara kadar düştü. Altın bugün itibariyle 1400 onsu görmüş durumda. Altın alınır mı, satılır mı diyecek olursak? Bu işi yapanlar olarak herkes spekülasyon içerisinde. Düşer de çıkabilir de. Altın 1400 ons seviyelerini yıllardır görmemişti. Parası olan yatırımcılar bu seviyeleri değerlendirebilir. Altın düşer mi, olabilir ama yükselme olasılığı daha yüksek. Çünkü altın tarih boyunca hiç bu kadar sert bir düşüş yaşamamıştı. O yüzden yüksek fiyattan altın alanların da artık sabırla beklemeleri gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
YATIRIMCILAR KARAMSAR
Altın fiyatlarının aşağı yönde tavan yaptığını dile getiren sarraf Ali Zengin (48) ise “Altındaki düşüş sanki böyle gidecek gibi. Beklentimiz daha fazla düşmemesi. Çünkü yatırım için alan müşterilerimize, dostlarımıza altın almaları konusunda tavsiyelerimiz olmuştu. Şu anda yatırımcılar karamsar. Çünkü şu an satış fiyatlarımız 22 ayar 80 lira. Bundan 15 gün öncesine kadar 90 liraya satıyorduk. Yastık altı birikim yapan yatırımcılar, paralarını çıkarıp altın tercih edenler var. Tam altın alınacak zaman. Bunu 15 gün evvel altın 90 lirayken de söylüyorduk. Altın 80 lirayken hayli hayli söyleyeceğiz. Hatta 2-3 lira daha düşebilir deniliyor, olabilir. Altın alınacak zaman aslında” diye konuştu.
SARRAFLAR DA KARARSIZ
Piyasanın uzun bir süredir durgun olduğunu kaydeden sarraf Necip Kızıl (58) da, “Altın fiyatlarının düşmesinden dolayı inşallah piyasaların alışlarının daha fazlalaşacağını bekliyoruz. Uzun vadede altına yatırım yapan kazanmıştır her zaman için. Yatırımcı bugün alıp 3 ay sonra satayım diye düşünmeyecek. Alıyorsan kenara koyacaksın. Günü geldiğinde ihtiyacın olduğu zaman satacaksın. Çoğu insan bugüne kadar altından kar etmiştir. Bundan sonra nasıl olacağını esnaf olarak bizim bir şey söylememiz çok zor. Biz ille alsınlar veya satsınlar da diyemeyiz. Çünkü sürekli tam tersi oluyor” şeklinde konuştu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA