• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sarıkamış şehitleri anılıyor
04 Ocak 2015 Pazar 13:17

Sarıkamış şehitleri anılıyor

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma yürüyüşü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın katılımıyla başladı.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma yürüyüşü başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen anma etkinliğinde, çok sayıda kişi, harekat sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiği anmak için sabah erken saatlerden itibaren Kızılçubuk mevkisinde toplandı.

Tarih bilincini artırmak ve vatan savunmasında çekilen sıkıntıları gençlerin yerinde görmeleri amacıyla "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde, Gök Allahuekber, Yer Allahuekber" sloganıyla gerçekleştirilen programda, Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Katılımcılar, daha sonra 8,5 kilometrelik yürüyüşe başladı. Yürüyüş, "Ayyıldızlı" tören alanında son bulacak.

Programa TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, milletvekilleri, kamu kurum müdürleri ile Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Bu arada, yürüyüşe katılan bir grubun programın geç başladığını iddia ederek, tepki göstermesi üzerine gazetecilere açıklamada bulunan TBMM Başkanı Çiçek, şunları kaydetti:

"Burada, programın 10.30'da başlayacağı bir ay evvelden yazılan davetiyelerde var. Biz de saat 10.30'da geldik. Saatlerinize bir bakın. Anlaşılan bir kısım yalan yanlış haberlerle vatandaş tahrik ediliyor olabilir. Basın mensupları burada, sadece buradakiler değil, tüm Türkiye'den gelenler var. 10.30'a alınmasının sebebi de başka yerlerden gelenler olması. Ben şimdi gördüm, Çorum'dan var, İstanbul'dan var, Iğdır'dan var, Erciş'ten var. Yanlış bir bilgiyle 'efendim biz geç kalıyoruz da ondan dolayı 10.30 başlıyor' gibi bugünün anlamına yakışmayan bir kısım değerlendirmeler olabiliyor. Saatlerinize bakarsanız biz vaktinde geldik. Hayatım boyunca da hiçbir randevuma geç kalmadım."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA