• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sarayönünde Velilik Projesi
29 Mayıs 2014 Perşembe 14:32

Sarayönü'nde "Velilik Projesi"

Proje kapsamında, başarılı yetim ve fakir öğrenciler, ortaokuldan başlayıp üniversite eğitimini bitirinceye kadar Sarayönü Kaymakamlığının himayesinde olacak.
Sarayönü Kaymakamlığınca hazırlanan "Velilik Projesi" kapsamında belirlenen öğrenciler, ortaokuldan başlayıp üniversite eğitimini tamamlayıncaya kadar Sarayönü Kaymakamlığı tarafından himaye edilecek.
 
Proje çerçevesinde belirlenen öğrencilerin eğitim hayatları boyunca takipleri yapılarak eğitim ve barınma ihtiyaçları giderilecek. Kaymakam Harun Yücel de bu projede 13 öğrencinin velisi oldu.
 
Yücel, gazetecilere yaptığı açıklamada, aile kurumunun iyice hırpalandığını, boşanmaların arttığını, umutsuz hanelerde çocukların yanlış yollara sapmak durumunda kaldığını anlattı.
 
Projedeki amaçlarının, çocukların psikolojik yönden eksikliklerini giderebilmek olduğunu beliren Kaymakam Yücel, şöyle konuştu:
 
"Bu kapsamdaki çocuklarımızın bir şekilde maddi imkansızlıkları çözülüyor ama bir babanın veya annenin yeri doldurulamıyor. Projeyle bu sorunun çözümünde nelerin yapılabileceği konusu irdelenmiş, yetim ve öksüz çocuklara karşı toplumsal duyarlılıkların harekete geçirilmesi amaçlanmıştır. Şefkat dolu davranışlar sergilemek, sevgi dolu bir ortam hazırlamak, onların eğitimiyle ilgilenmek, güzel davranışlar kazandırmak istiyoruz."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA