• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sarayönü’nde tekstil işçilerine yangın eğitimi
10 Mayıs 2016 Salı 17:43

Sarayönü’nde tekstil işçilerine yangın eğitimi

Sarayönü ilçesinde tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın personeline, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangın eğitimi verildi.

Daha önce iki kez yangından zarar gören firmanın talebi üzerine, 80 tekstil işçisi kadına temel yangın güvenliği ve acil tahliye eğitimi verildi. Tahliye tatbikatından sonra kontrollü şekilde yangın başlatılarak, yangın tüpünün kullanımı gösterildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayönü Merkez Şefi Seyfettin Alakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın ve benzeri durumlarda bireylerin nasıl hareket etmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiklerini söyledi.

Yangında insanların paniğe kapıldığını ifade eden Alakır, "Yapılacak öncelikli işler bakımından da bu tatbikatın yararlı olduğuna inanıyoruz. Bu tür tatbikatlar ve eğitimler pratikte yapıldığında hafızalarda daha iyi iz bırakır. Acil durumlarda panik yapmadan nasıl müdahale edileceği konusunda bireylerin bilgili olması zararı en aza indirir." dedi. 

Eğitimin ardından işçilere katılım belgeleri verildi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Tiryakilere kötü haber! Bir sigara grubuna daha zam
  • Tarımda gıda arz güvenliği için yerli ve milli adımlar atılacak
  • Ulaştırma ve haberleşmede yeni yatırımlar yolda
  • Beşiktaş-Konyaspor, Rakipte eksik çok!
  • Beşiktaş-Konyaspor, Rekabette 44. randevu!
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA