• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şarap içip katliam yapmış!
28 Eylül 2013 Cumartesi 16:03

Şarap içip katliam yapmış!

Konyada, evinin balkonundan tüfekle ateş açarak 3 kişiyi öldüren 1 kişiyi yaralayan zanlı, ifadesinde kendi yaptığı şarabı içtiğini ve olay anını hatırlamadığını söyledi.
 Konya’da, evinin balkonundan tüfekle ateş açarak 3 kişiyi öldüren 1 kişiyi yaralayan zanlı, ifadesinde kendi yaptığı şarabı içtiğini ve olay anını hatırlamadığını söyledi. Zanlının, 3 kişiyi öldürdüğünü öğrenince ağlama krizine girdiği öğrenildi.
Olay, dün öğle vakti Hadim ilçesine bağlı Yelmez köyünde meydana gelmişti. Akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen Mustafa E. (55), evinin balkonundan tüfekle ateş açarak Mehmet Ali Ayrancı’yı, kardeşi Nurettin Ayrancı ve oğlu Mehmet Ayrancı’yı vurarak öldürmüş, Mehmet Oruç'u da yaralamıştı.
 
ZANLI: "ATEŞ ETTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM"
Jandarmanın müdahalesiyle gözaltına alınan şüpheli, sabah saatlerinde Hadim Adalet Sarayı’na getirilerek hakim karşısına çıkartıldı. Şüpheli ifadesinde, “Balkonda kendi yaptığım şarabı içiyordum. Mehmet Ali Ayrancı aşağıdan televizyonunu sesini kıs deyince tartıştık. Tüfeğimi temizlemiştim, yanımdaydı. Sonrasını hatırlamıyorum. Öldüklerini öğrenince çok üzüldüm. Mehmet Ali Ayrancı muhtarken bir kez beni dövmüştü,” dedi. Mahkeme tarafından tutuklanan zanlı, akıl sağlığı ve cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı ile ilgili rapor alınması için polis nezaretinde Adana'ya sevk edildi.
Mahkeme devam ederken ölenlerin yakınları adliyenin önüne geldi. Araçlarından inen bir grup adliyeye girmek için girişimde bulundu. Güvenlik güçleri yakınlarını kaybeden gruba müdahale ederek içeri girmelerini engelledi.
 
ÖLMEDEN ÖNCE BİRÇOK KİŞİYİ KURTARDI
Mustafa E'nin Mehmet Ali Ayrancı'yı camiye giderken vurduğu, oğlu Mehmet ile kardeşi Nurettin'i ise camiden çıktıktan sonra yardım için girdiklerinde vurduğu öğrenildi. Olayı gören köylüler, "Mustafa balkondan ateş ediyordu. Son olarak Nurettin'i vurdu. Nurettin de yaralı bir şekilde 20 metre kadar bize doğru geldi. 'sakın gelmeyin, geleni vuruyor' diyerek herkesi uyardı, ancak kendi hayatını kaybetti. Mustafa'yı eşi terk etmişti, kardeşi de intihar etmişti. Ne yaptığı belli değildi. Köyümüze büyük bir acı bıraktı. Cezasını çeksin" dedi.
 
CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ
Olayda hayatını kaybeden Mehmet Ali, oğlu Mehmet, kardeşi Nurettin Ayrancı'nın cenazesi ambulansla olayın yaşandığı, kendi evlerinin de bulunduğu boş alana getirildi. Dua edilerek yakınlarına gösterilen cenazeler, daha sonra köy mezarlığına götürüldü. Cenaze namazına Konya Valisi Muammer Erol, köylüler ve hayatını kaybeden Ayrancı ailesinin yakınları katıldı. Namazın kılınmasının ardından cenazeler gözyaşları içerisinde dualarla toprağa verildi.
 
YARALI ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Öte yandan; Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde ameliyat edilen ve halen yoğun bakım servisinde tedavisi süren Mehmet Oruç'un sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. İsabet eden saçmalar nedeniyle ince bağırsağında oluşan 40 delik ameliyatla kapatılan yaralı şahsa aşırı kan kaybı nedeniyle kan nakli yapıldığı bildirildi. Oruç'un, zamanında yapılan müdahale sayesinde hayata döndürüldüğü öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA