• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saraçoğlu taziye evinin temeli atıldı
01 Ekim 2012 Pazartesi 14:19

Saraçoğlu taziye evinin temeli atıldı

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından Saraçoğlu Mahallesi'nde yaptırılacak olan taziye evinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Törene, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, ilçede üçüncüsü olan Saraçoğlu Taziye Evi'nin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Karatay'ın her yerine hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu manada Saraçoğlu ve civarına bir bakıma taziye evi, bir bakıma mahalle konağı, bir bakıma sosyal tesis, düğün salonu gibi kullanılacak bu alan belirlendi. 5 bin 383 metrekare sadece taziye evinin bulunduğu alan var. Bir de karşısında şu an mısır tarlası olarak kullanılan bir alan var ki onunla birlikte yaklaşık 11 bin metrekare alan tanzim edilecektir. Yani burası mahallelinin ihtiyacı olan, çocukların ihtiyacı olan çocuk parkı, gençlerin ihtiyacı olan spor alanları, yetişkinlerin ihtiyacı olan taziye evi olarak da kullanılmış olacak. Her türlü hizmet burada bulunuyor. Tesis inşallah yakın bir süreçte de bitirilmiş olacak. Bize maliyeti yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin lira olan bir tesis. Ekibimi tebrik ediyorum. Her şeyi ile Karatay'da yapılıyor. Ekim, Kasım ve 17 Aralık'a kadar dolu bir programımız var. Ve her Pazartesi bir programımız var. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü Aziziye Kültür Merkezi'mizin açılışı var. Yaklaşık 3 milyonluk bir proje" dedi.
Başkan Mehmet Hançerli'nin konuşmasının ardından törene katılan protokol üyeleri de birer selamlama konuşması yaptı. Konuşmaların ardından protokol mensupları okunun duanın ardından hep birlikte butona basarak Saraçoğlu Taziye Merkezi'nin temeline ilk harcı döktü.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA