• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şantaj listesi
28 Şubat 2014 Cuma 09:15

Şantaj listesi

Türkiye'yi sarsan dinleme skandalında şok gelişmeler yaşanıyor.

'Selam Terör Örgütü' isminde uydurma bir grup üreterek binlerce kişiyi dinlediği ortaya çıkan 'derin kulak' skandalının ardı arkası kesilmiyor. Medya, iş dünyası, yargı, polis ve TSK mensuplarını dinleyen paralel yapılanmanın yüksek yargı mensupları ile medya patronlarının görüşmelerini de kayıt altına aldığı ortaya çıktı. Yeni Şafak Yargıtay Onursal Üyesi Kabu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, Anadolu Adliyesi Başsavcısı eski HSYK Üyesi Celal Avar ve Yargıtay 13. Ceza Dairesi Başkanı İsmail Rüştü Cirit başta olmak üzere pek üst düzey bürokrat ve yargı üyesine ilişkin tape kayıtlarına ulaştı. Tapelere göre örgüt, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner'in birbirleriyle yaptıkları sıradan görüşmelerin dahi kaydını tutmuş. '2241345714' numaları bir kayıtta Şahenk ve Ciner'in TMSF ile ilgili görüşmesinin yeralması, medya patronlarına 'paralel şantaj' iddialarını da güçlendirdi.

ŞİKE HAKİMİNE DİNLEME

Dinleme skandalıyla ilgili ortaya çıkan yeni bilgilere göre dinlenen isimler arasında kasım ayında sürpriz bir şekilde Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanlığı'nı kaybeden Ahmet Ceylani Tuğrul da var. Tuğrul'un adı tapelere yanlışlıkla 'a.tugrulceylan' olarak geçti. Kamuoyu, Ahmet Ceylani Tuğrul'u Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile tanımıştı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da sanıkları arasında olduğu Şike Davası'nın temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin başkanlığını yapan Tuğrul, Şike Davası'nın temyiz duruşmasından kısa bir süre önce yenileme seçimini sürpriz bir şekilde kaybetmiş ve başkanlığa daire üyesi Bahri Demirel seçilmişti. 4 yıl boyunda sözkonusu dairenin başkanlığını yapan Tuğrul'un bir inşaat şirketinin sahibi ile yaptığı görüşme '1874446207' numaralı tapede yer aldı.

OMBUDSMAN DA VAR

Hakkında çok sayıda tape kaydı tutulan isimlerin başında ise Onursal Yargıtay üyesi, Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu geliyor. Türkiye'nin ilk ombudsmanı Ömeroğlu'nun '1823784849' numaları tapede Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca ile görüşmesi yer aldı. 17 Aralık'ta gözaltına alınıp serbest bırakılan, ismi daha sonra Zekeriya Öz'ün Dubai tatiliyle ilgili haberler sonrasında Ali Ağaoğlu'ndan Öz adına makbuz istediği iddialarıyla gündeme gelen Osman Ağca'nın, Ömeroğlu'nun ombudsmanlığa seçilmesinin ardından Ömeroğlu onuruna yemek vermesi ve bununla ilgili görüşmeleri tapelerde yer buldu.

Amaç şantaj mı?

Tapelerde Anadolu Adliyesi Başsavcısı Celal Avar'ın yaptığı çeşitli görüşmelerin dinlemeye takıldığı ortaya çıktı. Avar'ın da Yorum İnşaat'ın sahibi Osman Ağca ile yaptığı görüşmelerin tapelere yansıması Zekeriya Öz'ün haberleri sonrası gündeme gelen Ağca'nın yargıdaki ilişkilerini de gündeme getirdi. Osman Ağca'nın Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ile görüşmeleri de 18530155771 ID numaralı tape kayıtlarına yansıdı. Osman Ağca ile Yargıtay 13. Ceza Daire Başkanı İsmail Rüştü Cirit'n görüşmeleri taplere yansıdı. Yeni Şafak'ın ulaştığı tapelerde bazı bürokrat ile işadamlarının da çeşitli konulardaki görüşmelerinin kayıt altına alındığı görülüyor.

ÖZGÜN KAYNAK

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA