• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şanlıurfada tirit ikramı
20 Nisan 2013 Cumartesi 11:30

Şanlıurfa'da 'tirit' ikramı

Şanlıurfa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında binlerce kişiye sabah namazının ardından tirit dağıtıldı.
Şanlıurfa'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında binlerce kişiye sabah namazının ardından tirit dağıtıldı.
Şanlıurfa Müftülüğünün organize ettiği ve özel bir yemek firması tarafından hazırlanan tirit yemeği, sabah namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesinde Hz. İbrahim'in makamının bulunduğu Dergah ve Sanayi Camisinde cemaate ikram edildi.
Tirit yemeğinden almak isteyen vatandaşlar, ikramın yapıldığı Dergah Camisi'nin avlusundan yerleşke dışına kadar uzanan kuyruk oluşturdu.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar ile Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, kazan başında yaptıkları duanın ardından vatandaşlara tirit dağıttı.
Özafşar, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da güzel bir geleneğin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tekrarlandığını belirterek, Hz. İbrahim'in 4 bin 500 yıllık cömertlik geleneğinin sürdüğünü ifade etti.
Özafşar şunları kaydetti:
"Peygamber Efendimiz, nimeti verdiği için Cenab-ı Hakka sürekli şükretmiştir. Onun varlığı İslam dünyasında vakıfları ortaya çıkarmıştır. Sadece insanlara değil hayvanata bile ikramlarda bulunan vakıflar kurmuştur. Böylece yaşayan her canlıya ikram eden bir medeniyet, bir kültür ortaya çıkmıştır."
Özafşar,  tirit ziyafetine katılan binlerce kişinin "Kutlu Doğum"un bir parçası olduklarını söyledi. 
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök de etkinliğin hazırlanmasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Yetkililer, 20 bin kişi için hazırlanantirit (et suyuna kızartılmış veya bayat ekmek konularak yapılan yemek) için 4 ton 750 kilogram et, bir ton limon, 3 ton yoğurt, 185 kilogram sarımsak ve 30 bin ekmek kullanıldığını belirtti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA