• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanıklardan biri olduğu ortaya çıktı
14 Kasım 2012 Çarşamba 12:33

Sanıklardan biri olduğu ortaya çıktı

''Ergenekon'' davasının gizli tanığı ''9''un, davanın sanıklarından biri olduğu ortaya çıktı.
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 261. duruşması başladı.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmada dinlenilmesine karar verilen gizli tanık ''9''un dilekçe verdiğini belirterek, ''Gizli tanık, açık kimliğiyle orijinal görüntüsü ve sesi, duruşma salonuna yansıtılarak ifade vermek istiyor. Ancak açık kimliğinin basında yer almamasını da talep etti'' diyerek duruşmaya ara verdi.
Aranın ardından mahkeme heyeti, gizli tanık ''9''un açık kimliğiyle ifade vermesine ilişkin talebini kabul ederek, kimliğinin herhangi bir şekilde basında yayınlanmamasını kararlaştırdı.
Bunun üzerine, gizli tanık ''9'''un orijinal görüntüsü ve sesi bozulmadan duruşma salonundaki ekrana yansıtıldı. Gizli tanık, kimlik tespitinin yapılmasının ardından Mahkeme Başkanı Özese'nin, ''Mesleğiniz nedir?'' sorusu üzerine turizm işiyle uğraştığını söyledi.
Başkan Özese'nin, ''Dava sanıklarıyla aranızda bir husumet veya bir dava var mı?'' diye sorduğu gizli tanık, ''Evet hakaret davası var. Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Semih Tufan Gülaltay ile aramda halen süren hakaret davaları var. Dava sanıklarıyla herhangi bir husumetim de yok. Ancak onlar beni düşman ilan etmişler'' yanıtını verdi.
Bu arada gizli tanığın, davanın sanıklarından biri olduğu öğrenildi.
Duruşma, gizli tanığın dinlenilmesiyle devam ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA