• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sandığa paralel gözlemci oyunu
19 Mart 2014 Çarşamba 09:22

Sandığa paralel gözlemci oyunu

30 Mart seçimlerinde şaibe olduğu izlenimi oluşturmak isteyen paralel yapı anlaştığı partilerden 130 bin sandık müşahidi atadı.

Paralel yapının, 30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala, sessiz ittifaklarla Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden 130 bin sandık müşahidi ataması yapmayı planladığı tespit edildi. Paralel yapının 73 il imamına verilen talimatta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Hatay, Sivas ve Trabzon illerine ağırlık verilmesi isteniyor.

TOPU TACA ATACAKLAR

Yüksek Seçim Kurulunun, Türkiye çapında kuracağı 194 bin 310 sandığın 130 bin 421'inde 3 parti üzerinden müşahit bulunduracak olan Paralel yapının 'sandık kaos' planı da yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Buna göre, YSK temsilcilerinin sandıkları açması ile birlikte hareketli saatleri başlatacak olan paralel müşahitlerin sandık görevlilerinin zarflardan açıp göstererek ilan edecekleri tüm pusulalara itiraz edeceği belirtiliyor. Sandık sayımlarının tamamlanmasından sonra görevli müşahitlerin sandık tutanağını imzalamayacakları, hatta sayımın il veya ilçe seçim kurulunda tekrar yapılması için sandık başında itiraz edecekleri ifade edildi.

HAKİMLER HAZIR

Planın devamında, sandık başındaki müşahitlerin itirazları doğrultusunda sayılmak üzere il ve ilçe seçim kurullarına gelecek olan sandıkları paralel yapıyla ilişkili olan hakimler bekleyecek. Tekrar sayılmak üzere gelen sandıklar burada bekletilecek. Geçmiş seçimlerde gece saat 12.00'ye kadar sonuçlar büyük ölçüde belli olmuşken bu seçimlerde sonuçların olabildiğince geciktirilmesi bekleniyor. Böylece plana göre geciken her sandıkta şaibe algısı oluşturulacak. Çözüm sürecini sabote etme girişiminde bulunan yapı, Hakkari, Şırnak, Tunceli, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt ve Batman'da sandık başı kaos planı farklı bir konseptle hayata geçirecek.

Örgütün ajansı kaos pompalayacak

30 Mart seçimleri için hazırlanan kaos planı bununla sınırlı değil. 25 Mart tarihi itibari ile paralel yapının kendi haber ajansı da devreye sokulacak. Seçim sandıklarını sandık başında takip etmek üzere 98 bin 207 kişiye plastik kartlara basılmış 'sandık muhabiri' kartı dağıtılacak. Sandık muhabirleri, cep telefonlarıyla oy kullanmaya gelen seçmenlerin ilgi çeken, dikkat çeken fotoğraflarını illerde kurulacak sistem merkezlerine servis edecekler. Sandıkların açılması ile birlikte şova başlamayı planlayan paralel müşahitler, bir yandan pusulalara itiraz edecek bir yandan müşahitlerin yaratacağı şaibe algısını haber olarak anbean servis edecekler. Ancak en önemlisi, il ve ilçe seçim kurumlarına sevk edilebilecek sandıklar ise son dakika olarak servis edilecek. Buna göre, sabah saatlerinden itibaren sandık başına giden bölge halkının yerel kıyafetlerle çekilmiş fotoğrafları, PKK flama ve bayrakları ile çekilmiş fotoğraflar servis edilecek. Bir yandan 73 ilde şaibe algısı oluşturulurken, 8 ilde de tahrik görüntüleri ile batıdaki seçmen gün boyunca etkilenmeye çalışılacak.

ÖZGÜN KAYNAK

 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA