• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayiciden, Tek Katsayı Uygulamasına tam destek
30 Temmuz 2009 Perşembe 17:43

Sanayiciden, Tek Katsayı Uygulamasına tam destek

Katsayı uygulamasının kaldırılmasını değerlendiren sanayiciler karardan memnun olduklarını belirttiler.
Üniversitelere girişte 10 yıldır devam eden, eşit şartlarda eğitim ve insan hakları ilkelerini ihlal eden katsayı uygulamasının kaldırılmasını değerlendiren sanayiciler karardan memnun olduklarını belirttiler.
 
 Konya’da otomotiv yan sanayi, ağır vasıta ve yedek parça alanında faaliyet gösteren Seçkinsan Dingil San. ve Tic. Ltd. Şti. İcra Kurulu Başkanı Fahri Beserek, YÖK Genel Kurul toplantısında alınan ''tek katsayı'' uygulaması kararını yazılı bir açıklama ile değerlendirdi.
 
 YÖK Genel Kurul Toplantısı’nda alınan ''tek katsayı'' uygulaması kararıyla bu haksızlığın giderildiğini söyleyen Beserek, “En başta insan hakları ihlali sayılan ve 10 yıldır süregelen bu haksızlık YÖK Genel Kurulu’nda düzeltilmiş ve haksızlığın önüne geçilmiştir. Dünyanın hiçbir ülkesinde görülmeyen bu haksızlık sadece ülkemizde yaşanmaktadır. Mantığa bile sığmayan bu uygulama, binlerce meslek liseli gencimizi hayatlarının baharında iş hayatına, üniversite hayatına 1–0 mağlup başlatmıştır” dedi.
 
 Meslek liseli olan ve olmayan iki gencin durumunu da karşılaştıran Başkan Beserek, “Bir tarafta 250 ham puan almış bir öğrenci öte yandan 220 ham puan alan bir öğrencinin gerisinde başlıyor ve eklemeli puan hali ile daha geride kalıyor. Sırf meslek liseli olduğunuz için sizden daha az soruyu doğru cevaplayan başka bir öğrencinin gerisinde kalarak ya daha kötü bir bölüme yerleşiyorsunuz ya da hiç yerleşemiyorsunuz. Bunun açıklanabilir bir mantıkla hiçbir gerekçesi yoktur. 10 yıldır süregelen bu yanlıştan yakın zamanda YÖK Genel Kurulu’nda alınan kararla bu haksızlıktan dönülmüş ve eğitim alanında olması gereken doğrular olmuştur. Yani eşit eğitim anlayışı ülkemizde tekrar yerleşmiş, çiğnenen insan hakları geri verilmiştir” dedi.
 
 Ülkemizde bilinen en temel sorunlardan birinin işsizlik olduğunu, günümüzde ve yaşanan küresel krizinde etkileriyle bu durumun çıkmaz bir hal aldığını dile getiren Beserek, “Bizler sanayiciler olarak ara eleman bulmakta zorlanmaktayız. Çünkü üniversiteye girişte farklı katsayı uygulaması, meslek liselerine yönelik ilgiyi azaltarak, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman istihdamı hususunda büyük bir boşluk oluşturmuştur. Hiçbir cazibesi kalmayan meslek liselerine yıllardır rağbet azalmakta, gençlerimiz üniversiteye giremem düşüncesi ile bu liseleri tercih etmemektedirler. Bu da doğal olarak sanayide ara eleman eksikliğini ortaya çıkarmaktadır. Alınan bu olumlu karar neticesinde sanayicilerimizin yüzü gülmüş, ara eleman açığının kapatılarak ülkemize milli sermayeye daha verimli olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA