• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayi ve teknoloji Selçuk’ta buluştu
20 Ağustos 2014 Çarşamba 15:24

Sanayi ve teknoloji Selçuk’ta buluştu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (İLTEK) faaliyetlerini tanıtmak ve üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak amacıyla...
Selçuk Üniversitesi (SÜ) İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (İLTEK) faaliyetlerini tanıtmak ve üniversite-sanayi işbirliğini arttırmak amacıyla Konya Teknokent, Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve İLTEK işbirliğinde düzenlenen “Sanayi-Teknoloji Buluştayı” başladı. 
Selçuk Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma Uygulama Merkezi’nin yeni binasında gerçekleştirilen açılış toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz, akademisyenler ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı. Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknokent’in bir taraftan mekansal, diğer bir taraftan da dikey büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, “Teknokent bünyesindeki firma sayımız bugün 100’ü geçti. Konya’da son 6 ayda birçok önemli firma Teknokent’te yer aldı. Türkiye genelinden bazı firmaların da taleplerinin olması bizi sevindiriyor. Bu anlamda yönetim kurulumuz ve çalışanlarımızla Teknokent’in faaliyet alanını ve niteliğini arttırmaya çalıyoruz. Diğer taraftan TTO’nun faaliyetleri devam ediyor. Türkiye’de dikkat çeken ve TÜBİTAK desteğine sahip bir Teknolji Transfer Ofisimiz var. Teknokent olarak üniversite-sanayi işbirliği konusunda ortak projeler, teknik danışmanlık faaliyetleri yaparak üniversite ve sanayiyi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ama çoğu zaman üniversitemizin teknik altyapısının sanayicilerimiz tarafından yeterince bilinmemesi nedeniyle hizmetlerden nasıl faydalanılacağı sorusu karşımıza çıkıyor. İnanıyorum ki bu toplantıda İLTEK’in imkanlarını sizinle paylaşıp bu engeli ortadan kaldırırız” şeklinde konuştu.
“BİLİMSEL BİLGİNİN TİCARİLEŞMESİ ŞART”
Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ise, “İleri teknoloji dediğimiz, Türkiye’de bundan sonra ihtiyacımız olan en önemli kavramdır. Artık biz teknoloji üretmek zorundayız. Geldiğimiz noktada ileri teknoloji üretmeye ihtiyacımız var. Bu merkezimiz de inanıyorum ki üniversite ile sanayiciyi bir araya getirerek ileri düzeyde teknolojik çalışmaların yapıdığı bir merkez olacak. Bununla ilgili imkanları bugün sanayicilerimize tanıtıyoruz. Biz de Konya Sanayi Odası olarak sanayicilerimizi bu tür merkezleri değerlendiremeye davet ediyoruz. Ancak şunu da söylemeliyim ki bu tür merkezlerde üretilen teknolojik ürünlerin ticarileşmesi çok önemli. Eğer bu ürünler ticarileşemezse bir karşılığa dönüşemiyor. Dolayısya hem sanayicilerimize hem de akademisyenlerimize ticarileştirme çalışmalarını eş zamanlı olarak yürütmelerini öneriyorum. Ticarileşemeyen bir bilimsel çalışmanın tarihe terk edilmesi gibi durum söz konusu olmaktadır. Bu nedenle bu emeğin, bu gayretin karşılığının oluşturulmasına dikkat etmemiz gerekiyor“ dedi.
“SAYGI VE GÜVEN GÜÇLÜ BİRLİKTELİKLER OLUŞTURUR”
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, “Eğer biz büyük ve güçlü bir ülke olacaksak ve bu coğrafyada ayakta kalacaksak bunun artık ileri teknolojiden geçtiği anlaşılmış durumda. Hiç kimse gelip bize ileri teknoloji vermez, uzaydan da gelmeyecek bu teknoloji. Bu nedenle labaratuvarlar oluşacak, bilim adamları bir araya gelecek, sanayiciler bir araya gelecek. İşte bu ortamlarda bu teknolojik faaliyetler oluşacak. Bu nedenle biz bu tür birliktelikleri çok önemsiyoruz. Öncelikle ülkemizin mefaatlerini en üst düzeyde tutmamız gerekiyor. Sonra sanayici, akademisyenin bilgisine ve emeğine saygı göstererek karşılığını vermeyi düşünecek, bilim adamı da sanayicinin sermayesine, yılların birikinime, alın terine saygı duyacak ve karşılığını verecek. İşte bu karşılıklı saygı ve güven çerçevesinde bir araya gelindiği zaman çok güçlü birliktelikler ortaya çıkar” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA