• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayi üretimi yüzde 0,1 düştü
08 Ocak 2015 Perşembe 10:40

Sanayi üretimi yüzde 0,1 düştü

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya oranla yüzde 0,1 düştü.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, geçen yılın kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya oranla yüzde 0,1 düştü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış hesaplamada, kasımda bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,8, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,5 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi ise yüzde 0,3 düştü.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 artış gösterdi. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde yıllık bazda, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 6,3, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 5 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,2 azaldı.

Öte yandan, arındırılmamış sanayi üretim endeksi, kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,18 düştü.

AA Finans'ın sanayi üretimi beklenti anketinde ekonomistlerin, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 2,1, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi beklentisinin ortalaması yüzde 1,1 artış olmuştu.

Ankete katılan ekonomistler, kasımda arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 artacağını tahmin etmişlerdi.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artış, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ise bir önceki aya kıyasla yüzde 1,8 düşüş göstermişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA