• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şan:11 milyon lira borç ödedik
06 Mart 2012 Salı 22:19

Şan:'11 milyon lira borç ödedik'

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, 'Konyalı iş adamlarımız ve odalarımız büyük katkı sağlıyorlar. Ancak borcumuz çok olduğu için bu yardımlar eriyip, yok oluyor' dedi.
Bugüne kadar 11 milyon lira borç ödediklerini belirten Başkan Ahmet Şan, 'Konyalı iş adamlarımız ve odalarımız büyük katkı sağlıyorlar. Ancak borcumuz çok olduğu için bu yardımlar eriyip, yok oluyor' dedi.
Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, önceki gün bir televizyon programına katılarak kulübün durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. İlk olarak kulübün borçlarına değinen Başkan Şan, “Vergi barışı çerçevesinde yaklaşık 2.5 milyon liralık bir ödeme yaptık. Eğer bu rakamı bulup, yatırmasaydık. Şu anki mevcut borç belki de 50-60 milyonu geçecekti. Bu da Konyaspor’un kapısına kilidi vurmak demekti. Ama çok şükür ki umutsuzluğa kapıldığımız anda yardımımıza Konyaspor’u sevenler yetişti ve kulübü büyük facianın eşiğinden döndürdük” dedi.

 Göreve geldikten sonra yaklaşık 39 milyon lira olan borcun 11 milyon lirasını ödediklerini hatırlatan Ahmet Şan, “Kulübümüze gerçekten ciddi anlamda yardımlar oldu. Her kesimden destek geldi ve bizler de yardımlarla 11 milyon liralık bir borcu kapattık. Borcumuz çok olunca yapılan yardımlar eriyip kayboluyor. Aslında Konyaspor olarak takımımıza destek veren herkesi plaketle onurlandırmak istiyoruz ancak, borç ödemekten buna fırsat bulamıyoruz. Bu yardımların bundan sonrada gelmesi takımın geleceği için çok önemli” diye konuştu.

 İsim sponsorluğu konusuna da değinen Başkan Ahmet Şan, bu konuyla ilgili şunları söyledi. “İsim sponsorluğuyla ilgili görüştüğümüz 3-4 firma var. Yönetim Kurulu toplantısında konuyla ilgili bazı kararlar alındı. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta içinde sanırım netlik kazanacak. Şu an görüşme içinde olduğumuz firmalar Konya’dan. Konya dışından da bazı firmalar var ancak öncelik Konyalı firmaların. İsim sponsorluğu ile maddi açıdan biraz daha rahatlamış olacağız. Eğer Süper Lig’e çıkarsak, sponsorluk rakamını da arttırma hakkına sahip olacağız”.

 Konyaspor’un Süper Lig’e çıkamaması halinde B planını uygulayacaklarını ifade eden Başkan Ahmet Şan sözlerini şöyle tamamladı. “Tabiki önceliğimiz bu sezon Süper Lig’e çıkmak. Ancak aksi durum olursa da B planımız devreye girecek. Mevcut kadromuzu koruyup, bazı yabancı oyuncularımızla yollarımızı yaş nedeniyle ayıracağız ve bunların yerine transferler yapacağız. Maddi açıdan fazla harcama yapma lüksümüz yok. Ama ben futbolcularımıza ve teknik heyete güveniyorum. İlk 2’den ya da play-off’tan Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyorum”.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA