• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şampiyonluk yarışı kızışıyor
16 Ocak 2010 Cumartesi 13:35

Şampiyonluk yarışı kızışıyor

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'un kulüp başkanı Bahattin Karapınar, yayın ihalesinden sonra Süper Lig'e yükselmek için şampiyonluğa oynayacak takım sayısında artış olacağını söyledi.
    Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor'un kulüp başkanı Bahattin Karapınar, yayın ihalesinden sonra Süper Lig'e yükselmek için şampiyonluğa oynayacak takım sayısında artış olacağını söyledi.

    Konyaspor'un Tatlıcak Tesisleri'nde düzenlenen ve kulüp yöneticilerinin de katıldığı sohbet toplantısında konuşan Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, yayın ihalesinin ardından Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e yükselmek için mücadele veren takımların sayısında artış olacağını belirtti. İki gün önce yapılan yayın ihalesinin Türk futbol tarihine altın harflerle geçeceğini ve gelirlerinde artış olacak bütün kulüplerin bayram ettiği günler yaşadığını bildiren Karapınar, "Özellikle Anadolu kulüpleri 2010 -2011 sezonundan itibaren hem daha fazla yarışmacı hale gelecek, hem de eğer borculu iseler borçlarını ödeme adına önemli bir gelişme yaşandı. 1. Lig'in ihalesi yapıldı, 40 milyon dolar civarında Süper Ligin 8'de 1, gerisinde kaldı. Birçok Avrupa liginden üst seviyede olan 1. Lig'in değerinin daha yüksek olması gerekirdi. Ben en az 100 milyon dolar gibi bir rakam bekliyordum" dedi.

    Karapınar, ligde üst sırada bulunan Konyaspor'un Süper Lig'e çıkması halinde alacağı gelirlerle borç yükünden kurtulacağını bildirdi. Karapınar, "Tarihinin en büyük borcu altındaki Konyasporun kurtulması adına çok büyük bir fırsat önümüze çıkmıştır. Bu fırsatı bütün Konya adına değerlendirmemiz gerekir. Biz Konyaspor yöneticileri olarak elimize geçen bu fırsatı ikinci yarı itibariyle en iyi şekilde değerlendireceğimize, sportif başarı anlamında üzerimize düşen gayreti göstereceğimize dair söz verdik.    
 
    Biz yayın ihalesi yapılmadan öncede dediğimiz gibi bir tek sloganımız var, Konyasporumuz şampiyon olacaktır. Konyamız, Konyaspor'u Süper Lig'de görmek isteyecektir. Çok önemli günlerin arifesindeyiz. Konyaspor'un tarihini yeniden yazma adına bu sene Konyasporumuzun Süper Lig'e çıkması gerekir. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti gösterelim. Bütün yöneticilerimize, şehrimizin önde gelenlerine büyük görevler düşüyor. Konyaspor'un elinden daha fazla tutmaları, 10 Mayıs'a kadar elini hiç bırakmamaları gerekir"
diye konuştu.

1. LİG'DE ŞAMPİYONLUK YARIŞI 
    Kulüp Başkanı Karapınar, yayın ihalesi sonrası 1. Lig'de birçok takımın şampiyon olabilmek için mücadele edeceğini ifade ederek, "Bugün 1. Lig'de 20 puanda olan takım bile, arada 17 puanlık fark olsa dahi şampiyon olabilmek için elinden gelen bütün gayreti gösterecek. Yayın ihalesinden sonra ikinci yarı oynanacak bütün maçlar son derece çetin ve zor geçecek. Şampiyonluğa oynayacak takım sayısında bir artış olacak. Şuan bir avantajımız elimizde duruyor ama bunu daha büyüğe çevirebilmek içinde hep beraber hareket ederek sonuca daha kolay ulaşırız. Dolayısıyla Konyaspor'un bu manada çok büyük desteğe ihtiyacı var. İlk yarıda bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımızın ikinci yarıda bizlere vereceği desteğin anlamı, önemi daha da büyümüştür. Taraftarlarımızın daha da fazla destek vermesi adına bu çağrıyı yapabiliriz" şeklinde konuştu.

KONYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAKIMA DESTEK 
    Konya Emniyet Müdürlüğü'nün takıma her zaman destek verdiğini ve bütün deplasmanlara emniyet müdür yardımcılarının katılarak yanlarında olduğunu dile getiren Karapınar, yetkililere teşekkür etti.

    Konya Emniyet Müdür Yardımcısı Ercan Taştekin ise, Konyaspor'un el birliği ile Süper Lig'e yeniden çıkacağını söyledi. Taştekin, "Birinci yarıda müthiş bir başarı var ortada. Bu başarının nihai hedefe ulaşması gerekiyor.
 
    Konya, ilçeleriyle 2 milyon nüfuslu bir şehir. Bu şehrin takımı inşallah bu sene şampiyon olacak. Hep destek, tam destek olursak birlik ve beraberlik içinde şehrimize en güzel hizmetin bu olacağına inanıyorum" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA