• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şampiyonlar çiçeklerle karşılandı
08 Mayıs 2011 Pazar 12:07

Şampiyonlar çiçeklerle karşılandı

Güney Kore'nin Gyeongju şehrinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda madalya kazanan Yunus Sarı ve Dürdane Altunel, memleketleri Konya'da çiçeklerle karşılandı
Güney Kore'de yapılan şampiyonada erkekler 80 kiloda tatamiye çıkan ve ilk kez yarıştığı büyüklerde önemli bir başarıya imza atarak, gümüş madalya kazanan Yunus Sarı ile bayanlar 62 kiloda bronz madalyanın sahibi Dürdane Altunel, Konya'ya geldi.

Konya Havaalanı'nda coşkulu bir kalabalığın çiçeklerle karşıladığı milli tekvandocular, duygulu anlar yaşadı.   

Tekvando Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonada madalya kazanan 6 sporcudan ikisinin Konyalı olmasının kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Başarının yoğun bir çalışmanın ardından geldiğini ifade eden Erçin, bu başarıların devam etmesi için çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini belirtti.

Şampiyonada gümüş madalya kazanan Yunus Sarı da AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez büyükler kategorisinde mücadele ettiğini, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını söyledi.

Başarısında emeği geçen antrenörlerine teşekkür borçlu olduğunu dile getiren Sarı, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu bildirdi.

Bronz madalyanın sahibi 16 yaşındaki Dürdane Altunel de genç yaşında böyle bir başarıya imza attığı için çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA