• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şampiyonada başörtüsü krizi
11 Nisan 2013 Perşembe 16:56

Şampiyonada başörtüsü krizi

Avrupa Wushu Şampiyonası'nda yarın mücadele edecek Zeynep Akyüz, başörtülü olması sebebiyle müsabakalardan men edilmek istendi.
Dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Zeynep Akyüz, yarın taolu kategorisinde yarışacak. Ancak Akyüz, başörtülü olması sebebiyle müsabakalardan men edilmek istendi. Bunun üzerine Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri, Avrupa Wushu Federasyonu yetkililerine itirazda bulundu.
Başörtüsü yasağına dair böyle bir karar olmadığını belirten Akyüz, daha önce yapılan Dünya Şampiyonası ve benzer organizasyonlarda böyle bir durumla karşılaşmadıklarını bildirdiler.
Avrupa Wushu Federasyonu Asbaşkanı Rus Gleb Muzrukov'un, başörütlü sporcunun maçlara alınmayacağını bildirmesinin ardından, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Ömür Şölendil devreye girdi ve konu Dünya Wushu Federasyonu'na iletildi.
Şampiyonanın yapıldığı salona gelerek Türkiye Wushu Federasyonu üyeleriyle toplantı yapan Büyükelçi Şölendil, Rusya'nın Bükreş Büyükelçisiyle telefonla görüşerek konunun çözülmesini istedi.
Yaşanan gelişmelerinin ardından Avrupa Wushu Federasyonu yönetim kurulu, olağanüstü toplantı kararı alarak bir araya geldi. Toplantıda alınacak karara göre, Türkiye Wushu Federasyonu yetkilileri, şampiyonaya devam edip etmeyeceklerine ilişkin karar verecek.
Devam eden şampiyonada taolu kategorisinde 7 sporcuyla müsabakalara başlayan milli takım, 18-30 yaş büyükler grubunda Mehmet Keskin ile Taiji jian kategorisinde bronz madalya kazandı. Qinda kategorisinde ise 60 kg bayanlarda yarışan Seda Nur Akoğlu Hırvatistanlı rakibini, 70 kg erkeklerde yarışan Vedat Taşkıran da Macar rakibini yenerek ikinci tura çıktı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA