• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şampiyon Judocudan Başkan Altay’a ziyaret
17 Ağustos 2009 Pazartesi 15:07

Şampiyon Judocudan Başkan Altay’a ziyaret

Gençlik Olimpiyatlarında Şampiyon olan Milli Judocu Ahmet Şahin Kaba, Şampiyonluk yaşadığı Finlandiyada, göndere çektirdiği Türk Bayrağını Başkan Altaya hediye etti

Gençlik Olimpiyatlarında Şampiyon olarak Konya’nın ve Türkiye’nin göğsünü kabartan Milli Judocu Ahmet Şahin Kaba, Şampiyonluk yaşadığı Finlandiya’da, göndere çektirdiği Türk Bayrağı’nı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a hediye etti. Selçuklu Belediyesporlu Milli Judocu Kaba, “her müsabakada sizlerin desteğini arkamda hissettim” dedi.

Amatör Spora destek verdiklerini, gerek altyapı gerek sporcu sayısı ve gerekse branş olarak Türkiye’nin sayılı spor kulüpleri arasında yer aldıklarının altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Judo’da ülkemizi temsil eden Ahmet Şahin Kaba, amatör sporun desteklendiğinde neler yapılabileceğinin en güzel örneklerindendir. Amatör branşlarda elde edilen dereceler bizleri gururlandırmaktadır. Selçuklu’da herkesin spor yapmasına olanak sağlıyoruz. Yeni spor salonu ve suni çim sahalarımız tamamlandığında spor yapan hemşehrilerimizin sayısı ciddi oranlarda artacaktır. Avrupa’da şehrimizi ve ülkemizi başarıyla temsil eden judocumuz Ahmet Şahin Kaba başta olmak üzere antrenörlerini ve yöneticilerini tebrik ediyorum” dedi.

Finlandiya’da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpiyatlarında 54 ülke sporcusu arasında şampiyonluğu göğüsleyen Ahmet Şahin Kaba, bu müsabakada göndere çekilen Türk Bayrağını Başkan Altay’a hediye ederek, “Türk Bayrağını dalgalandırmak ve Milli Marşımızı söyletmenin tarif edilemez mutluluğunu yaşıyorum. Her müsabakada sizleri, tüm Konyalıları ve ülkemizi arkamda hissediyorum. Bana spor yapma imkanı sunduğunuz ve başarılarımı ödüllendirerek çalışma azmimi artırdığınız için teşekkür ediyorum. Benim için önemli bir değeri olan Bayrağımızı tüm şehrimiz adına size takdim ediyorum. Konya’ya olimpiyat şampiyonluğu yaşatmak için elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi.

Selçuklu Belediyespor Kulübü altyapısında 2003 yılında Judo ile tanışan Kaba, son dört yılın Türkiye Şampiyonluğunun yanı sıra 2008 yılında Balkan şampiyonluğu, 2009 yılında dört büyük turnuvada birincilik (Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Marmara ve Polonya) alarak Avrupa Rank listesinde birinci sırada yer alıyor. Milli Judocu Ahmet Şahin Kaba 2009 yılında ayrıca Avrupa İkinciliği ve Gençlik Olimpiyatları Şampiyonu olarak Judo tarihine geçti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA