• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şamın banliyösüne saldırı: 16 ölü
31 Ekim 2013 Perşembe 17:39

Şam'ın banliyösüne saldırı: 16 ölü

Suriye'nin başkenti Şam'ın banliyösüne düzenlediği saldırıda, aralarında 2 ailenin tüm fertlerinin bulunduğu 16 kişinin öldüğü bildirildi.
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin Şam'ın güney kesimlerinde yer alan muhaliflerin kontrolündeki Hacer-ül Esved bölgesine ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 16 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.
 
Ölenler arasında 2 ailenin tüm fertlerinin de bulunduğu aktarılan açıklamada, saldırı rejimin yeni bir "katliamı" olarak nitelendirildi.
 
ÖSO'dan askeri konvoya saldırı
 
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Esed güçerinin kentin Muleyha bölgesindeki ilaç fabrikasının çevresindeki yerleşim yerini füzeyle vurduğu ve onlarca kişinin yaralandığını, burada silahlı muhaliflerle Suriye Ordusu'na bağlı birlikler arasında yoğun çatışmaların yaşandığını kaydetti.
 
LCC, ülkenin doğu bölgesindeki Dera kentinde de Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) rejime ait bir askeri konvoya saldırdığı, çok sayıda aracı imha ettiği ve onlarca askeri etkisiz hale getirdiğini de bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA