• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Salmana Yaşam Boyu Onur
09 Ekim 2012 Salı 10:12

Salman'a ''Yaşam Boyu Onur''

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında oyuncu İlyas Salman'a ''Yaşam Boyu Onur'' ödülü verildi.
49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında oyuncu İlyas Salman'a ''Yaşam Boyu Onur'', Avustralyalı ünlü yönetmen Bruce Beresford'a ise ''Sinemada başarı'' ödülü verildi.
Festivalin konuk sanatçıları, Büyükşehir Belediyesi tarafından Porto Bello Otel'de düzenlenen yemeğe katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, oyuncu İlyas Salman'a ''Yaşam Boyu Onur Ödülü'' verdi.
İlyas Salman, ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ''Ben ilk onur ödülümü bu güzel dünyaya bu güzel ifrite geldiğim gün aldım. İnsanların içine daldım çünkü. İlkokul çağındayım, babam dedi ki (İlyas, büyüyünce ne olacaksın?). Avukat, mimar, mühendis, devlet başkanı olacağım sanıyor. (Büyüyünce adam olacağım) dedim. İkinci ödülümü o zaman kendi kendime verdim. Üçüncü ödülümü bugün sevgili dostum, arkadaşım Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan aldım. Antalya Kültür Sanat Vakfı ve Akaydın'a teşekkür ediyorum. Bu ödülü aşkın katledilişine seyirci kalmayanlara adıyorum'' dedi.
Beresford'a ''Sinemada başarı'' ödülü
Avusturalyalı ünlü yönetmen Bruce Beresford da ödülünü Başkan Akaydın'dan aldı. Beresford, Antalya'da ve Altın Portakal Film Festivali'nde olmaktan, ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Beresford, ''Birçok kişi böyle bir ödül kazanınca endişeye kapılıyor, kariyerlerinin sonuna geldiğini sanıyorlar, ama bu benim için doğru değil. Yapmayı istediğim birçok film var'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA