• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Salih Uçan son kararını verdi!
02 Haziran 2014 Pazartesi 08:50

Salih Uçan son kararını verdi!

Salih Uçan, forma şansı bulamadığı için transfer olmak istiyor.

Bu sezon sadece 16 maçta forma şansı bulabilen ve ortalama 29 dakika sahada kalan genç oyuncu, en verimli olduğunu düşündüğü yılları kulübede geçirmek istemiyor.

Fenerbahçe’de son dönemlerde gündemin ilk maddelerinden bir tanesi Salih Uçan’ın yuvadan uçup uçmayacağı. Takımdan kesin olarak ayrılmak isteyen ve İtalyan devi Roma’nın kendisine talip olduğu genç oyuncu için sarı lacivertliler 15 milyon Euro ve bir sonraki transfer bedelinin yüzde 50’sini istemişti. Bu şartlarla transferin gerçekleşmesi güçleşirken önümüzdeki dönemde Salih’in başka bir takıma gitmek için ısrarcı olması bekleniyor. Peki, Salih neden ayrılmak istiyor? Bunun yanıtı rakamlarda gizli...

ADETA TAKIMA GİRMEYİ UNUTTU

Aykut Kocaman döneminde takımın prenslerinden bir tanesi olan Salih Uçan, 26 resmi maçta forma giymiş ve 1342 dakika sahada kalmıştı. Genç futbolcu geçtiğimiz sezon ise adeta unutuldu. Sezon boyunca sadece 16 karşılaşmada sahaya çıkabilen yıldız futbolcu, bu mücadelelerde ise 404 dakika sahada kalabilmiş. Bu rakam bir önceki sezonun sadece 3’te biri... Yani geçtiğimiz sezon 55 dakika ortalama ile sahada kalan Salih’in bu ortalaması bu sezon 29 dakikaya düşmüş durumda.

SADECE OYNAMAK İSTİYOR

Bu kadar düşük dakika alması nedeniyle daha fazla forma giyme şansı elde etmek isteyen Salih Uçan önümüzdeki günlerde bizzat kendisi yönetime başvuruda bulunabilir. Ya oynama garantisi ya da gitmek isteyecek olan başarılı futbolcu, en verimli dönemini kulübede geçirmek istemiyor. Salih Uçan’a hatırlanacağı gibi Roma devre arasında 10 milyon Euro’luk teklif yapmış, bu teklif lig sonunda da tekrar edilmişti.

‘SANA SIRA GELMEZ’

Ligin devre arasında Antalya’da gerçekleşen kamp sırasında Salih daha fazla dakika almak istediğini teknik patron Ersun Yanal ile paylaşır. Bu görüşmede Yanal, Salih’e takımın orta alanında bir çok yıldız olduğunu ve bu nedenle kendisine sıra gelmesinin zor olduğunu ve oynamasının çok fazla mümkün olmadığını belirtir. Salih bunun üzerine Başkan Aziz Yıldırım ile görüşür ve takımdan ayrılmak istediğini belirtir. Ancak, Yıldırım bu talebi reddeder.

 

Kaynak: Hürriyet

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA