• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Salih Tuna: Fethullah Güleni eleştirdim, sesim kesildi
12 Şubat 2014 Çarşamba 16:36

Salih Tuna: Fethullah Gülen'i eleştirdim, sesim kesildi

A Haber’de Duygu Leloğlu’nun sunduğu Gece Ajansı programı Salih Tuna’yı konuk etti.

Habertürk’deki programını bir süre önce bırakan Salih Tuna; Turgay Ciner ve Habertürk Televizyonuna ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Tuna, Fethullah Gülen'i eleştirdiği için sesinin kesildiğini söyledi ve ekledi “Turgay Ciner’in medyasında asla okyanus ötesini rahatsız edecek bir ifadeye yer verilmez denilmişti. Bunu ve bu habere karşı 3 maymunu oynayan insanların kalkıp başbakanın gayet normal sayılabilecek refleksine karşı göstermiş oldukları tepki asla anlaşılır değil. Eski alışkanlıklarının hala sürdürmeye çalışıyorlar. Artık bu eski alışkanlıklarla Türkiye bir yere varamaz.”

Mehmet Baransu bir tweet atmıştı, 25 Aralık’a yapılması tasarlanan operasyonda adı geçen insanlardan bir tanesi de Habertürk televizyonunun yöneticilerinden Fatih Saraç’tı Fatih Saraç’ın Yasin El Kadı’yla, Yasin El Kadı’nın El Kaide’yle ilintisini kurarak şöyle bir tweet atmıştı “acaba fatih saraçtan dolayı Turgay Ciner de terör örgütüne destek vermekten yardım ve yataklık yapmaktan yargılanır mı yargılanmaz mı?” . Türkiye’de medya patronları, iş adamları böyle baskılanıyorlar. 



"HSYK’DAKİ ATAMALAR ÇOK TEHLİKELİ"

Salih Tuna HSYK atamalarına dikkat çekti. HSYK’daki atamaların çok tehlikeli olduğunu ifade eden Tuna; koşulların 17 Aralık öncesinden daha da zor olduğunu söyledi. Dikkatlerin Zekeriya Öz’ün üzerinde toplanarak çok tehlikeli atamalar yapıldığını söyleyen Salih Tuna; “Herkesi kuşa baktırıyorlar” dedi. 

HSYK’nın zaman kazandığını düşünüyorum. Çok ciddi bir stratejik akıl var orda. Çok net o aklı görebiliyorsunuz. O kadar ustalıkla atamalar yapmış ki. Şimdiki atamalar da çok ilginç.

Ankara’daki Zafer Eriş var o AK Parti’yi kapatma davasının içindeki ekipte bulunanlardan, başsavcı vekili yapılıyor. Bize herkes Zekeriya Öz’ü gösteriyor. Çünkü medyatik. Zekeriya Öz oraya gitti, Zekeriya Öz buraya gitti. Bunu da çok iyi biliyor stratejik akıl, herkesi oraya baktırıyor. Herkesi kuşa baktırıyor.

KOŞULLAR 17 ARALIK ÖNCESİNDEN DAHA ZOR 

Bakın ben herkesi uyarıyorum şu andaki koşullar 17 Aralık öncesinden daha zor koşullardır. Şu andaki atamalar baştan sona sorunlu atamalardır. HSYK yasası bir an önce çıkarılmalıdır ama mantalite de değiştirilmelidir. Artık siyasi irade bir stratejik akıl ile baş başa olduğunu görmek durumundadır. El yordamıyla hareket edilmemektedir. Her şey milim milim hesap edilerek son derece stratejik bir akılla tayin edilmektedir.

BU ATAMALAR STRATEJİK BİR AKLIN UYGULAMALARIDIR

Yarın öbür gün seçimden sonra öyle bir şok operasyon yaparlar ki; o zaman işte yeni HSYK’nın atamalarından sonra oldu ne yapalım denilir. Siz operasyonu kodlama şansını da kaybedersiniz. Bu retorik ile yürüyecek bir şey değildir. Bu el yordamıyla yürüyecek bir şey değildir. Karşınızda son derece stratejik bir akılla hareket eden, ne zaman defans yapacak, ne zaman hücuma geçecek, hiç bir şeye müdahale edemiyorsa; herkes tarafından nefret edilecek bir insanı oraya atamayı seçebilecek kadar son derece ustalıklı bir mekanizmayla karşı karşıyasınız. Bana sorarsanız bir an önce bir gün gecikmeden yasa yapılmalı. Ama yasa yapmak yetmez, bu stratejik aklın bütün hareketlerini kıvrımlarını çok iyi bilip, ona göre seçilmiş siyasi irade halkın kendisine vermiş olduğu onayı, imkanı yargı cuntasının kimi alvere dalaverelerine kurban etmemeli. Bu konuda ben tekrar uyarım; bu atamalar bizi Zekeriya Öz’e baktırmasın. Çok daha büyük bir tehlikedir, çok daha büyük bir stratejik aklın uygulamalarıdır. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA