• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Salı günü Konyada
20 Ağustos 2011 Cumartesi 12:13

Salı günü Konya'da

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Konya-Ankara Arası Yüksek Hızlı Tren hattının 23 Ağustos 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle hizmete açılacağını bildirdi.
  Akış, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın TBMM'ye verdiği soru önergesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
    
Kart'ın, TBMM'ye verdiği soru önergesinde, hızlı tren hattıyla ilgili belirsizliğin devam ettiğini ve hattın ne zaman hizmete açılacağını sorduğunu anımsatan Akış, hızlı tren gibi icraatlarının Kart'ın soru önerge verme hızından daha hızlı olduğunu ifade etti.
    
Akış, bir hemşehrisi olarak kendisini, Kart'a cevap vermede sorumlu hissettiğini belirterek, şunları kaydetti:
   
  ''Sayın Atilla Kart, bahsettiğiniz Konya-Ankara Hızlı Tren Hattı 23 Ağustos 2011 tarihinde, yani dört gün sonra Sayın Başbakanımız'ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak. Ayrıca Konya Tren Garı'nda bir de iftar programı düşünülüyor. Ben bir hemşehriniz olarak sizin her hizmetimizi uzaktan izlediğiniz gibi hızlı treni de uzaktan seyretmenize gönlüm razı olmadığından açılış davetiyenizi bizzat göndereceğim. Bu arada önergenizde hızlı trenin güvenliğini de sormuşsunuz. Nedense CHP'nin sürekli bir güvenlik hassasiyeti var, daha önceki yıllarda da rejimin güvenliğini dert ediyordunuz. Bu tedirginliğiniz devam ediyor mu bilemem lakin, merak etmeyin. AK Parti ile birlikte rejim de istikrar da hızlı tren de güvenli ve güvendedir.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA