• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Salgın hastalıklara dikkat edin
10 Ocak 2011 Pazartesi 20:48

Salgın hastalıklara dikkat edin

Konyada iki gün içerisinde tam bin 500 çocuk hastanelik oldu. Nedeni ise enfeksiyon ve grip
Konya’da iki gün içerisinde tam bin 500 çocuk hastanelik oldu. Nedeni ise enfeksiyon ve grip… Yoğunluğa cevap vermekte zorlanan Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi yönetimi ise aileleri uyarıyor. Hafif seyreden griplerde ve yüksek ateş olmaması durumunda hastanelere müracaat etmeyin...
 
Mevsimsel geçiş ve ani hava değişimleri en çok çocukları etkiliyor. Solunum yoluyla insan vücuduna giren grip virüsü, Konya’da salgın boyutuna ulaştı. Son günlerde özellikle hastanelere müracaat eden çocuk sayısında çok ciddi bir artış var.
 
Son iki gün içerisinde sadece Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne grip ve yüksek ateş şikâyetiyle başvuran çocuk sayısı bin 500’ü buldu. Gribin ağır seyreden bir hastalık olduğunu söyleyen Hastane Başhekimi Uzman Dr. Adnan Tekin, aileleri çocuklarına iyi bakmaları konusunda uyardı. İhtiyaca cevap vermekte zaman zaman zorlandıklarını ifade eden Tekin, çocuklarda kışlık giyecek tercihinin iyi yapılması gerektiğini kaydetti.
 
Adnan Tekin, çocukların kolayca terleyebildiklerini, bu nedenle teri alabilecek iç çamaşırları ile soğuğa karşı koruyucu elbiselerin tercih edilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA