• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saldırıların Ardından İsrail-PKK İşbirliği Çıktı
21 Eylül 2012 Cuma 08:56

Saldırıların Ardından İsrail-PKK İşbirliği Çıktı

Son günlerde artan PKK saldırılarının altından İsrail'in örgüte sattığı dinleme sistemleri çıktı.
Teröristlerin İsrail'den aldıkları yeni nesil telsizlerle güvenlik galerinin frekanslarına girip konvoyların güzergahını an be an takip ettiği öğrenildi. Tadiran'ın Hindistan'da ürettiği cihazlar, örgütün İran'daki kamplarına Azerbaycan'daki paravan bir şirket üzerinden gönderildi.
HİNDİSTAN'DA KİRLİ ANLAŞMA
Yenişafak gazetesinden Çetiner Çetin'in haberine göre; Polis ve askerlerin karayolu ile şevkleri büyük gizlilik içinde yapılmasına rağmen, teröristlerin istihbarata nasıl ulaştıkları merak ediliyordu. PKK'nın şubatta İsrail'in önde gelen şirketi Tadiran'dan 'aviyonik' ve 'hava katmanlarından yansımalı telsiz sistemi' almak için anlaştığı öğrenildi.
GSM'LERİ DE DİNLİYOR
1100 kadar telsizin teslimatı haziranda tamamlandı.
Terör örgütünün bu yeni nesil iletişim cihazları ile bölgede güvenlik güçlerinin frekanslarına girip konuşmaları dinlediği tespit edildi. Cep telefonlarını da kısmen dinleyebilen bu cihazlar, teröristlere İran'daki Hınare kampında dağıtıldı.
HİNDİSTAN'DA ÜRETİLDİ
İsrail şirketi Tadiran, son teknoloji ürünü telsizleri I Hindistan'da üretti. Azerbaycan'da bir paravan şirket üzerinden satın alınan telsizler İran'a aktarıldı. Telsizler burada, 2011 konsepti doğrultusunda Hakkari ve Şırnak'ta kalabalık gruplar halinde saldırı düzenleyecek örgüt üyelerine teslim edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA