• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saldırılarda 22 polis yaralandı
01 Mayıs 2013 Çarşamba 18:03

Saldırılarda 22 polis yaralandı

İstanbul Valisi Mutlu, 1 Mayıs kutlamaları sırasında çıkan olaylarda saldırılar nedeniyle 22 polisin yaralandığını, 72 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi Parkı'nda1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne ilişkin yaptığı açıklamada, bugün emekçilerin risk nedeniyle Taksim Meydanı'nda alınan tedbirler çerçevesinde koydukları kurallara riayet ederek alana gelmeme konusunda irade sergilediklerini söyledi.
Sayıları 3 bin-3 bin 500 civarında olduğu değerlendirilen farklı marjinal grupların Taksim civarında, Şişli, Mecidiyeköy, Dolapdere, Tarlabaşı, Beşiktaş bölgeleri ağırlıklı olmak üzere muhtelif yerlerde güvenlik güçlerinin oluşturduğu barikatlara karşı yoğun saldırılar gerçekleştirdiğini anlatarak, şöyle devam etti:
"Yüzleri maskeli, elleri molotoflu ve taşlı, demir bilyeli sapanlı gruplar tarafından emniyet güçlerimiz adeta yıldırılmaya ve geri çekilmeye zorlanmıştır. Ancak hazırlıklı olan emniyet güçlerimiz bulundukları yerde görevlerini mükemmel şekilde yerine getirerek Taksim'deki riskli alana geçiş noktasında tedbirleri harfiyen uygulamışlardır. Bu tedbirler çerçevesinde emniyet güçlerimize yapılan saldırılar sonucu maalesef 22 polis memurumuz yaralanmıştır. Polis memurlarımızdan biri beyin travması nedeniyle ameliyata alınmış, ameliyatı tamamlanmış ve şu anda yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Bu personelimizin demir bilyeler, sapanlar atılmak suretiyle kafa kemiğinde yoğun kırık sonucu bir travmaya maruz kaldığı ve bunun sonucunda da ameliyata ihtiyaç duyulduğu sağlık teşkilatımız tarafından bize bildirildi."
Mutlu, bir polis memurunun ayağından, birinin de el bilek kemiğinden yaralandığını aktararak, bu polis memurlarının hastanedeki tedavilerinin devam ettiğini belirtti.
Yaralanan 22 personelden 3'ünün ameliyata alınmak suretiyle tedavi ihtiyacının hasıl olduğunu, 5'inin hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü, 17'sinin de hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.
Mutlu, olaylarda sivil vatandaşların da yaralandığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Maalesef emniyet güçlerimize yapılan saldırılar sonucunda olaylarda yaralanan sivil vatandaşlarımız da olmuştur. Bu sivil yurttaşlarımızdan 3'ünün farklı hastanelerde tedavisi devam ediyor. Bunlardan biri kafa travması nedeniyle ameliyat edildi, hastanede yatıyor. Bu vakayla ilgili marjinal grupların, radikal grupların taşlaması sonucunda yaralanan bir yurttaşımız olduğu konusunda net olarak elimizde bilgi mevcut. Dolayısıyla ameliyat olmuş kafa travması geçirmiş sivil yurttaşımızın da saldırıya maruz kalma biçimi, kendi atmış oldukları taşlar sonucudur. Bu nettir, elimizdeki bilgilerle bunu ifade edebiliyorum. Diğer iki kişinin de ne şekilde yaralandığı konusu tarafımızdan hassasiyetle incelenmektedir. Bu 3 sivil yaralının değerlendirmeleri sonucunda baktığımızda, farklı marjinal grupların üyeleri olarak elimizde kayıtlı oldukları ve marjinal grupların üyeleri oldukları da bilinmektedir. Elbette kendilerine sağlık diliyorum, 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum."
"Gruplar fiziki şiddete maruz bırakılmaksızın uzaklaştırıldı"
Vali Mutlu, müdahaleler sırasında öncelikli olarak su ve gaz kullanıl suretiyle grupların emniyet güçleri tarafından fiziki şiddete maruz kalmaksızın olay bölgelerinden uzaklaştırılmasına özen gösterildiğini vurgulayarak,  "Bu özen sonucunda da sabah saat 07.30'dan itibaren az önceye kadar devam etmekte olan muhtelif yerlerdeki olaylarda hiç arzu etmezdik ama hem emniyet teşkilatımızdan yaralanmalar oldu, 3 sivil yurttaşımız da yaralandı" dedi.
Mutlu, kentte bugün çıkan olaylarda 72 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA