• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sakız yoğun bakımlık yaptı
01 Haziran 2010 Salı 12:31

Sakız yoğun bakımlık yaptı

Konya'da iki tane sakızı yutması sonucu solunum yolları tıkanan 5 yaşındaki çocuğun iki defa kalbi durdu.
Konya'da iki tane sakızı yutması sonucu solunum yolları tıkanan 5 yaşındaki çocuğun iki defa kalbi durdu. Doktorlar ve sağlık görevlilerinin müdahalesi sonucu hayata dönen çocuğun, ikinci defa kalbi durup müdahaleyle tekrar çalıştırılması tüm sağlık görevlilerini de ağlattı.
Olay, merkez Karatay ilçesi Hacı Yusuf Mescit Mahallesi Üzümlü Sokak No 13'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sanayide çalıştığı iş yerinden evine dönen Fehmi Kocaman'ın (32) koşarak yanına gelen 5 yaşındaki oğlu Harun bir anda yere yığıldı. Baba, oğlunun nefes almadığını fark edince hemen komşusunun otomobiliyle Harun'u Konya Numune Hastanesi Acil Servisi'ne getirdi. Doktorlar çocuğun nabzının atmadığını ve kalbinin durduğunun görmesi üzerine küçük çocuğu geri döndürme bölümüne aldı. Tüm doktor ve
sağlık görevlilerin müdahalesiyle geri döndürülmeye çalışan küçük Harun'un solunum yollarını tıkayan iki tane sakız çıktı. Solunum yolunun açılmasıyla, kalp masajı ve oksijen desteği verilen Harun 1 saate yakın müdahalenin ardından hayata döndü.

UMUTLAR TÜKENİRKEN HAYATA DÖNDÜ
Hayata dönen ve solunumu zayıf olan 5 yaşındaki Harun'un bir süre sonra tekrar kalbi durdu. Yeniden tüm sağlık görevlileri küçük çocuğu hayata döndürmeye çalıştı. Yaklaşık yarım saat daha Harun'u hayata döndürmeye çalışan sağlık görevlileri umutlarını yitirdikleri anda küçük çocuğun kalbi atmaya ve nefes almaya başladı. Küçük çocuğun hayata dönmesiyle sağlık görevlileri de duygularına hakim olamayarak ağladı.
Yaklaşık 2 saat süren müdahalenin ardından hayata dönen Harun, Konya Numune Hastanesi'nin reanimasyon servisinde gözetim altına alındı. Solunum zayıf olan ve henüz hayati tehlikeyi atlatamayan Harun'un boğazından iki tane sakız çıktı. Baba Fehmi Kocaman, oğlunun yanına koşarak geldiğinde yere düşerek bayıldığını belirterek, "Ne olduğunu ben de bilmiyorum. Çeşmede su içip geldi, yere düştü. Ben düşmesinden sonra hastaneye getirdim" dedi. Baba olayın şokundan kurtulamazken, anne hastanede gözyaşı döküp
sinir krizleri geçirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA